Nelogičnosti istrage
239

Muriz Memić pokazao kako bi izgledao kombi prema izjavama svjedoka

M. N.
Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, pokazao je na današnjim protestima kombi s pitanjem da li na ovakvom vozilu mogu nastati sva oštećenja od jednog udara tijela.
Kombi je sličan onome za koji se u optužnici Tužilaštva KS u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića navodi kako je njime udaren Dženan Memić i od tih povreda preminuo. Kombi je obojen u zelenu, plavu, sivu i crvenu boju, a zbog izjava svjedoka koji su naveli različite boje kombija.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Ovako bi izgledao kombi prema izjavama svjedoka. Da vidimo ljudsko tijelo koje će napraviti ova oštećenja. Pozivam Ševala Kovačevića da vozi ovaj kombi, a ja ću stati da me udari", rekao je Muriz.

Muriz je podsjetio kako je dr. Mirsad Kulović, vještak saobraćajne struke, rekao da nije riječ o saobraćajnoj nesreći, a na osnovu dokaza koje je vještačio.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Poručio nadležnima koje je i ranije prozivao da odstupe sami jer će narod doći po njih, a on će biti na čelu.

"Vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević je uradio lažni nalaz i pognuo je glavu u sudnicu kada je rekao 'Ovo moje je 300 KM'. Imam ljude s kojima sarađujem, to je Tužilaštvo BiH. Imam obećanja, ali neću obećanja, hoću da sprovedu zakon za sviju jednako. Svjedoci su ponovo u Tužilaštvu BiH sve što su meni rekli. Ako oni ne urade ništa, preostaje mi da preuzmem pravdu u svoju ruke. Ja ne mogu nazad. Meni se ovih dana prijeti. Bivši inspektor FUP-a čiju zabilješku imam i službeni izvještaj u kojem jasno i glasno stoji mogući počinilac, njegovo ime i prezime, i ime i prezime njegovog oca. Jedan od inspektora je rekao da će napisati krivičnu prijavu protiv mene ako je objavim. Ja sam tu zabilješku dao Tužilaštvu BiH. Taj inspektor mi je i doveo svjedoka koji je ispričao sve. Ja ime ubice nikada javno neću reći, to treba Tužilaštvo da uradi", rekao je ranije Memić.