Nakon suđenja
283

Muriz Memić: Najveći poraz tužitelja je kada ne dokaže saobraćajnu nesreću

I. P.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Muriz Memić, otac smrtno stradalog Dženana Memića, kazao je nakon današnjeg suđenja da je najveći poraz jednog tužitelja ne dokazati saobraćajnu nesreću i da će oni koji su krili njegovo ubistvo na kraju završiti u zatvoru.

"Nikad ja neću biti zadovoljan, ali želim da se zahvalim ovim ljudima što su izdržali napade tužitelja Seada Kreštalice. Najveći poraz tužitelja je kada ne uspije dokazati saobraćajnu nesreću, a on je nije dokazao da se desila", kazao je Memić.

Podsjećamo, novo vještačenje koje je prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu provedeno u Banjoj Luci pokazalo je da Dženan Memić nije poginuo u saobraćajnoj nesreći, kako je to opisano u spisima prvobitnog suđenja.

"Dženan je ubijen, to znaju Kantonalno tužilaštvo i Federalno tužilaštvo, Ustavni sud i VSTV. Nećete izdržati, ja ću izdržati jer mi je Dženan inspiracija", rekao je Memić dodavši da će krivci za smrt njegovog sina i oni koji kriju tu smrt na kraju otići u zatvor.

Nakon suđenja ispred zgrade Kantonalnog suda u Sarajevu okupilo se nekoliko desetaka građana koji odaslali poruku transparentima kojima, između ostalog, na odgovornost prozivaju nekadašnju glavnu kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić.