Džombić traži povoljnu ponudu
3

MUP-u RS potrebni novi automobili, moguća nabavka Fiata iz Srbije

SRNA
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić istakao je na sastanku sa predstavnicima kompanije "Fiat automobili Srbija" da su MUP-u Srpske potrebna nova vozila i da bi se njihova nabavka mogla realizovati putem kreditne linije koju Vlada Republike Srpske ima sa Vladom Srbije.

Džombić je sagovornicima predložio da se u ovaj posao, kroz određeni kooperantski odnos, uključe i privrednici iz Srpske.

On je napomenuo da u budžetu Srpske za narednu godinu nisu planirana sredstva za ove namjene, ali da bi se mogla planirati u narednom periodu ukoliko bi se obezbijedila povoljna finansijska ponuda za nabavku automobila.

Predstavnici "Fiata" upoznali su Džombića sa poslovanjem fabrike i investicijama u regionu, te iskazali spremnost da se u narednom periodu obave razgovori kako bi se našlo najpovoljnije rješenje za realizaciju ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija Zoran Tegeltija i unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.