Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka piljara proda tone ovih govana a na kasi ih drže a djeci će klepat kazne.
Trebali bi više pažnje posvetiti ovim revolverašima, izgleda da su veće kazne za bacanje petardi nego za pucanje iz pištolja...
Bačena petarda ispred MUP-a, ISIL preuzeo odgovornost.
Neka objasne ako su vec dozvolili prodaju ko smije kupovati i gdje se smije bacati.
odakle maloljetniku 900km
isto treba i za bacanje smeca , u rijeke ili u prirodi
NAdamo se da u tunelu Ciglane neće biti novogodišnjeg bacanja topovskih udara na zapovjednika vojske Bih ili komesara policije.
MUP im prodo petarde da se popuni starnačka kasa, MUP ih kažnjava da se popuni budžet kantona kojeg je ista stranka ispraznila do dna. RESPEKT ! Poseban porez na bacanje bombi, a na topovske UDARE nek ako se bacaju na zapovjednika vosjke BiH posebno sankcionisati, jer to ne rade maloljetnici pa nema srhe kažnjavat rodtitelje !!
Ok. Al ako građani primjete da se u Sarajevu ne sankcioniše prodaja petardi, zreba kazniti MUP KSA sa kaznom od 2 miliona.
Molimo proširite medijski tu vijest pocijelom Sarajevu iBiH ali i vijest da su izrečene kazne što se niklada nije dogodilo asvake godine pljušte saopštenja o zabrani a pucalise, puca.... čini sesvake godine sve jačei više....
Ko se jos fura na petarde u sarajevu je u modi pistolj puska bomba i poneki noz
MUP se sa petardama bavi, a koliko znam imaju oni bitnijih stvari.
Serete puno sa ovom pričom brate mili i sami ste svjedoci kako maloljetnici pucaju petarde i ništa ne poduzimate..
Ma daj ba, niko vas ne ferma ni pet posto.. Da mi je vidit ko ce ga kaznit, ma od sreće bi se napio ee
Pa nova godina je i treba narod da se veseli, da bar jedan dan zaboravi na brige i teskoce svakodnevnice.Mozda bi trebali (sto se tice pirotehnike i sl.)to rijesiti ko u npr.Njemackoj.Tamo za novu god.je dozvoljeno prodavanje petardi i vatr.raketa samo 3-4 dana poslije bozica, u svim marketima i trgovinama ( naravno samo certificirani artikli).Docek N.G. je stavrno fantastican iako u zemlji sa 90 mil .stanovnika ima par povreda i pozara ali toga ima i drugim danima.
Ako ce narod, policija zbog par petardi i vatrometni raketica kaznjavati a korumpirane guzonje s a strahom gledati onada stvarno jebiga.
Velika je razlika upravo u u tome sto se u Njemackoj i drugim evropskim zemljama petarde kupuju u za to ovlastenim prodavnicama, imaju certifikate i moraju biti propisno skladistene sve do prodaje. Kod nas je sve na divlje, prodaje se pod snijegom i kisom, improvizirano smece nepoznate proizvodnje i porijekla, koje moze nanijeti ozbiljne povrede, na otvorenom ... s druge strane, tamo se sve prasi od lijepih raketa u samoj novogodisnjoj noci, a ne svaki dan, svaku noc, bilo kad i bilo gdje .
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kome kazna? Sta cemo s onim policajcima koji kupuju svojoj djeci petarde? Znam tavkog jednog, hoce li se i on kazniti?
@kardan Stvar je u tome kad bi se svaki prekrsaj kaznio, Bosna bi bila najbogatija zemlja na balkanu. Ovo je samo prica, isto tako i za one koji koriste slusalice dok voze ili prelaze ulicu.
@kardan Izgleda da ne zivimo u istoj Bosni, jer ja ne vidim da se iko kazne za bilo sta