BiH
37

MUP KS izvršio provjere "sumnjivog kombija"

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izvršenim provjerama policijski službenici MUP-a KS utvrdili su da se K.A. rođen 1991. godine u Sarajevu i K.E., rođen 1990. godine u Ljubljani, oba nastanjena u Sarajevu, ne mogu dovesti u vezu s uznemirenjem djece.

U obavljenom intervjuu,izjavili su da su obavljali poslove održavanje zelene površine ispred rezidencije Kraljevine Norveške. Ovaj lokalitet obišla je policija nakon jučerašnje prijave građana da su u ulici Bakarevića, općina Stari Grad Sarajevo, primijetili vozilo VW Kombi u kojem su se nalazile dvije nepoznate osobe, a i da je na zadnjem sjedištu uočena i plastična maska.

Odmah po zadobijenoj prijavi policijski službenici su u ulici Telali zatekli žensku osobu koja je izjavila da je jučer u blizini Ambasade Kraljevine Norveške primijetila vozilo marke VW Kombi, bijele boje, registarske oznake J09-IV1-327.

Obilaskom lokaliteta policijski službenici su u dvorištu pomenute rezidencije uočili dvije nepoznate osobe koje su kosile travu.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju provjere svih navoda medija i prijava građana s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.