{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mujezinović od ministara traži planove trošenja novca

F
29.3.2010. u 15:50
0
1
Mujezinović od ministara traži planove trošenja novca
0
Mujezinović od ministara traži planove trošenja novca
Mustafa Mujezinović (Foto: Sarajevo-x.com)
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović uputio je danas pismo četvorici ministara u Federalnoj vladi u kojem traži da predlože programe utroška novca za određene projekte iz njihovih resora prije nego Vlada odobri realizaciju tih programa.
Pismo je upućeno federalnom ministru energije, rudarstva i industrije Vahidu Heći, ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damiru Ljubiću, ministru okoliša i turizma Nevenku Hercegu te federalnom ministru razvoja, poduzetništva i obrta Velimiru Kuniću.

“Zakonom o izvršavanju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu (‘Službene novine Federacije BiH’, broj 81/09), propisana je obaveza korisnika budžetskih sredstava - tekućih grantova da Vladi Federacije BiH predlože programe utroška tih sredstava s kriterijima raspodjele.

Imajući u vidu da je članom 40. stav 3. Zakona propisano da se sredstva ne mogu koristiti prije nego Vlada Federacije BiH odobri programe, a radi osiguravanja transparentnosti i sistemskog načina raspodjele sredstava iz budžeta Federacije BiH, potrebno je da Vladi Federacije BiH, radi usvajanja, dostavite prijedlog programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele”, naveo je u pismu premijer Mujezinović, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: