Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pogledajte kako Hrvati razmišljaju. hercegbosna.org/forum
lijepo postrojis kompletnu javnu urpavu, svaki treci korak naprijed - vi vise ovjde ne radite i gotovo...garantujem da na taj nacin nece biti smanjenja plata, a ima da rade ko mravi... poslije dva mjeseca, nova tura... ma rijesilo bi se sve dok kazes keks... BTW, prosjecna plata u FBIH je 790KM, od toga u privredi 580KM, a u upravi 1200KM... naravno, uprava strajkuje... U telekomu prosjecna plata 1800KM, i daju podrsku sindikatima uprave... minimalac (70% uposlenih je prijavljeno na minimalac) je 340KM, a topli obrok u upravi 380KM....
Smanjuj javnu potrosnju , to ti je zadaca koju ssi dobio od MMF-a. Da to prevedemo na nas jezik :\" ukida se topli obrok , ukida se novac za prevoz , ukidaju se regresi , ukidaju se voznje raznih opstinskih kurira sluzbenim autima , uki da se reprezentacija , ukidaju se izmisljena radna mjeta u javnim preduzecima , opstinama , sudovima itd.\" Normalno je da oni koji ostanu da RADE imaju redovnu platu u skladu sa prosjekom ali ni fening vecu od prosjeka u drzavi . Ovo sam napisao samo za ove sto haraju BUDzETOM i BUDzETSKIM novcem !!!!!
pushiona