{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MSŠ Gračanica: Četiri učenika isključena iz škole zbog bacanja suzavca u učionicu

24.2.2016. u 10:03
87
26
MSŠ Gračanica: Četiri učenika isključena iz škole zbog bacanja suzavca u učionicu
87
MSŠ Gračanica: Četiri učenika isključena iz škole zbog bacanja suzavca u učionicu
Na vanrednoj sjednici Nastavničkog vijeća Mješovite srednje škole Gračanica, zbog incidenata u ovoj obrazovnoj ustanovi, iz nastavnog procesa su isključena četiri učenika.
Podsjetimo, u periodu od 9. do 12. februara ove godine, grupa nesavjesnih učenika tri puta je bacila suzavac u učionicu. Učenici su dobijali napade gušenja, imali mučninu i kašalj, a njih desetak je moralo potražiti i ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gračanica.

"Nakon što je komisija obradila ovaj slučaj na sjednici Nastavničkog vijeća četiri učenika su isključena iz škole. Bilo je jako teško donijeti ovakvu odluku, jer s jedne strane učenika je u školi sve manje, a s druge mi želimo zadržati red u školi", kazao je za Klix.ba v.d. direktora Mješovite srednje škole Gračanica Redžo Alihodžić.

U kreiranju nemilih događaja zapravo je učestvovalo pet učenika, međutim Nastavničko vijeće ove obrazovne ustanove utvrdilo je da za jednog nema elemenata za podizanje odgojno-disciplinskih mjera.

"Prilikom istrage je utvrđeno da je peti učenik jednom od učesnika u ovim incidentima kod kuće prodao sredstvo koje je bacano nakon toga u učionice. Shodno tome, njega nismo mogli svrstati u istu grupu jer on nije djelovao u krugu škole", pojašnjava Alihodžić.

Nastavničko vijeće oštro je osudilo ponašanje učenika koji su prouzrokovali ove incidente. Kako je istaknuto za vrijeme sjednice, oni su grubo prekršili Pravila škole i Pravilnik o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti učenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: