Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ahmede, sam si odgovorio na svoje pitanje. \" u nas su se vlasti smjenjivale silom i to samo kao refleks onoga što se u velikom svijetu događa\" Znaci muslimanski dio Bosne nije nikada bio u stanju da odredi sam sta zeli. Nikada nije izgradjena politicka volja i jednostavno zdrava politicka misao. Uvijek ste bili pod vladavinom nekog drugog i radili ste sto vam drugi naloze. Zadnji primjer toga je glasanje na referendumu za izlazak iz Jugoslavije.Pa unazad, SFRJ, NDH,AU...pa sve kada ste prespavali hajduciju...itd itd Pitanje za milion maraka: Kada je jedan Bosanski musliman (Bosnjak) ustao i digao neku vrstu bune, ustanka a da nije bilo u vezi njegovog licnog interesa? Jednostavno vi to niste nikada izgadili, mozda je vrijeme da krenete...eto i ta dijeca sto se zovu Mlada Bosna, opet neka Srbadija ili Hrvati...
Ev` neko je trazi da procitam i da dam svoj komentar. Za mene je ovo citsta sabortaža, samo sto dospodin nije rekao: \" E hajmo sada naci neke dobrovoljce koji ce izvrsiti naređenja nekog politicara koji je ove izbore izviso, pa bi da neko za njega izvrsii teroristički akt, tacnije ukloni prijestolonasljednika i njegovu surugu. Covjek i primjer ostavio, kako je skenj.na Austro-Ugarska. Mozda ga Fahrudin Radoncic finansira, da vama koji mislite da samo ova vlast koja je vodeca krade zamaze oci. HA HA HA Smijesno, tuzno.... :)
Učitelj kaže \"demokratija\", a onda svi đaci u horu ponavljaju \"de-mo-kra ti-i-ja\". Problem je što je učitelj namjerno izostavio prvi dio \"buržoaska\". Dakle, radi se o \"buržoaskoj demokratiji\". Pa zašto je problem ako se ovi izabrani ponašaju kao buržoazija? Zar nismo sami glasali za takvo društveno uređenje? Pa zar smo zaboravili da je zadatak poslanika da u buržoaskoj demokratiji štite interese buržoazije. Buržujima je dobro, a loši đaci gube godine ponavljajući razred! I treba tako!
A sto se javljas, ko te je molio. Cim si se javio, upetljao si se. I vidis da te se ne moze ostaviti na miru. Ili se ne javljaj ili prihvati \"diskusiju\".
Che ili ne,u svakom slucaju oruzani otpor ovoj bandi bi bila najbolja akcija.Medjutim ,nas mentalitet nije takav pa ce ovo da traje i kad narod bude umirao po ulicama od gladi i bijede.
Komentar je bezveze. Jeftino palamudrenje. Muslimani rjesavajte svoje probleme, nemojte Hrvate u istu vrecu. Nasi prioriteti su Hercegbosna pa ekonomija, a ne obrnuto !!!
Pa ovo je smjesno,covjek je pogodio u problem i sve sto je napisao je gorka istina.Onda se na temi pojave uzivaoci ovog systema pa temu prebacuju na nacionalizam,pa onaj ode u pricu o pijanstvu doticnog a prava je istina da oni,njihovi najblizi pa generacija koja dolazi unuci,unuke,pa oni ce uciniti sve da docekaju i praunuke na ovoj poziciji.Jednostavno njihov jedini zadatak je da na vlasti ostanu sto duze pa makar i do novog rata.U ovim izborima se nista nije promjenilo osim SDP umjestoZGRABIH i ceka nas oralni sex naredne 4 godine
Meni Sulejman Tihić isti Che Guevara.
Ne treba nama Che dragi Buricu. Nama treba hepek da istjera nacionalizam iz liberalnih: \"Tako je bilo i kad se raspala Austro-Ugarska. Grupa mladih ljudi, sljedbenika globalno naprednih ideja, preko Srbije instrumentalizirana od Rusije, izvršila je teroristički akt , ubivši prijestolonasljednika i njegovu surugu.\" Da nije zalosno bilo bi smijesno.
Seljačići moji dragi, Armanijev shal Vam neće pomoći da nađete gospodstvo u sebi, nego je bitno shvatiti da za titulu Gospodina treba preći preko brdo stvari..... Adresa rođenja veze nema sa primitivizmom, seljaklukom i neznanjem..... I Nahorevo je u Sarajevu - Tu mora da žive najveća gospoda....
seljaci sikter na svoje lokal forume
Ne razumijem zasto vrijedjate autora? Ili pametno diskutujte o temi ili pametno sutite...ali nemojte vrijedjati. Nije posteno, a ni potrebno. A ako vec od naroda ne mozemo ocekivati pristojno ponasanje, molila bih redakciju portala da cezurise (da, nije me strah cenzure kada je potrebna) vrijedjanja.
U cijelom ovom našem Cirkusu Balkan naj su mi smješniji ovi \'Hrvati\' i \'Srbi\' tj. Bosanci i Hercegovci što sa dolaskom AU preko noći promijeniše naciju te zarad sitnog šićara postadoše Hrvati i Srbi. Presmiješni ste zaista, posebno \'Hrvati\' koji čak ni tu Hrvatsku ne slušaju već samo i jedino Vatikan. Ne bi vas Monty Python bolje dramatizirao.
eto oduzmi 15 ljeta od datuma stvaranja stiha pa reci ODUVJEK......
Znas Bosnjace nije davno bilo / Sveg mi svjeta nema petnest ljeta / Kad u nasoj Bosni ponositoj, / I junackoj zemlji Hercegovoj, / Od Trebinja do Brodskijeh vrata, / Nije bilo Srba ni Hrvata / A danas se kroz svoje hire, / Oba stranca ko u svome sire. [...] / Oba su nas gosta saletila, / Da nam otmu najsvetije blago, / Nase ime ponosno i drago. (Safvet beg Basagic, 1891.)
Fahda?
Dalje... nisu losi ni stranci koji bi jadnim nokaljanimekskluzivnim zrtvama svih dosadasnjih ratova nametnuli red, rad i mir, tako da jadni nemoraju ni zicomgu mrdnuti, nego ce im neko izvana za njih rijesiti probleme i urediti drzavu. Jos bolje ako pri tom oCera ove sto jedu to prljavo meso i osvjedocene ratne zlikavcice da mogu jadne zrtve rahat pozivjet u svojoj drzavi, ali bez briga, jer je pod tudjom upravom, pa opet one nisu ni za sta odgovorne. A mladi Gavrilo se tu uklapa u pricu kao osoba koja bi oCerala sadasnje upravnike nad nasim protektoratom i dovela one od kojih potice onaj po kojem je najveci vjerski objekt u glavnom multikulti gradu dobio ime.