Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zato su u uredu hrvatskog člana predsjedništva svi bošnjaci
Prema popisu iz 1991. u cijeloj BiH je bilo oko hiljadu Bošnjaka. Otkud sad ti Bošnjaci traže toliko za sebe?
Hajde mi molim te objasni šta znaći unitarna BIH.Ti si protiv unitarne BIH a jesi za tri unitarna entiteta. Gdje tu ima logike. Na kraju i Hrvati u BIH su glasali za nezavisnost jedinstvene i nedjeljive BIH.
Ma svugdje je isto sranje.Samo rodbina i štele. Neki dan sam pao na konkursu u svojoj općini iako su sve moji.Prošao sin već uposlenog radnika u općini. I šta kome se žaliti? Tako je sve prvo podmire sebe i svoju familiju pa onda kako bude. Radna mjesta, stipendije za djecu, donacije za popravke kuća, kupovinu stanova, nadogradnje, placevi,boračka odmarališta, socijalne pomoći.Kad sebe podmire ostaju i mrvice za ostali narod.
Uhh Uhhh sto se SDA javlja kada je rijec o njenim biracima.. A sta je sa drugim gradovima gdje ste vi na vlasti??? Sta je sa ZENICOM gdje ni jedan direktor osnovne i srednje skole nije Srbin I Hrvat nego su svi Bosnjaci i SVI clanovi SDA I SBIH? Isto to važi i za sve veće firme koje su u drzavnom i privatnom vlasnistvu pod kontrolom SDA u kojima je preduslov za posao da si BOŠNJAK i da imas ZELENU clansku kartu? (primjer: ALMY Zenica)
nema vas toliko u MO da bi se imali za sto javlajti. Iz godine u godinu vas je sve manje, i da statut grada nije kriminalan, jos bi se vas i manje pitalo. ono sto ste ucinili na tromedji SA-TU-ZE, vraca vam se na ostalom dijelu BiH. Kako sijete, tako cete i znjati.
I bune se oni koji vjecito preglasavaju druge, biraju im clanove predsjednistva...
i to će ostati oni koje ljubo odabere a ne sda
Dok Hrvati bas zbog nejednakosti traze treci entitet, vi im izaberete u njihovo ime nekoga ko gradi unitarnu BIH.
a dobro eto kad se svi pravite borci za ravnopravnost, u ovo istom tekstu pored majoriziranja bošnjaka u mostaru gdje san ja kao hrvat protiv toga ali odma ispod ovog teksta tribalo bi pisati kako se srbi i hrvati majoriziraju u drugim gradovima federacije i u vecini instititucija FBiH gdje su bošnjački ministri, a počevši od ureda tzv \"hrvatskog\" člana predsjednistva, tzv multi kulti itd. sarajeva, i triba li jos nabrajat, nisan spomenio najveceg BiH nacionalistu Zlaju lagumdžiju koji zdusno radi na razgradnji ravnopravne i jedinstvene BiH a pritom u neznanju istom tom energijom stvara HR-HB jedinu domovinu BiH Hrvata
Kako je disbalans na stetu muslimana? Ako je samo 6 Srba. Valjda je na stetu Srba?? Ja sve povjerovao kako je SDA gradjanska probosanska stranka koja je brine za sve gradjane, pa i za Srbe, kad ono ispade da je SDA samo lagala.
A jeli Ljubo ne valja jer kao nije po reciprotetu a u Sarajevu ( citaj Teheranu) je sve po reciprotetu.Ne se rite i i pokrijte se usima jer kad vi budete davala prava i postivali jednakopravnost onda cete istu i dobiti.
sto ne gledamo na staru nacionalnu strukturu u Varesu?
Ma ovdje je sve jasno. HDZ već uveliko radi na Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu. Kad zauzme sve institucije neće ni biti potrebno da ga proglasi, on će to biti realno. U Uredu gradonačelnika po ovom prijedlogu sistematizacije za namještenike nema ni jednog Bošnjaka, ni jednog Srbina, niti iz reda ostalih, sve su Hrvati. Kakva je poruka ovoga: nikada više neće biti gradonačelnik Mostara niko do Hrvata. Čak i kod ovakve raspodjele Bošnjaka ima samo više kod pomoćnih poslova kao što su čistačice, kuriri, vozači i sl., a kod poslova vezanih za administrativno poslovanje većina su Hrvati. Kod svih šefova Hrvata iste nacionalnosti su i sekretarice, kod šefova Bošnjaka nije primjenjeno da su njihove sekretarice Bošnjakinje, nego ima i Hrvatica. A vezano za stručnost: U uredu gradonačelnika namještenik zadužen za protokol je konobar. Šefica protokola je teta iz vrtića, a ima pravnika i na protokolu, pa i na listi prekobrojnih. Treba li spominjati koje su nacionalnosti konobar i teta.
POKENJAM SE SVAKOM KO JE GLASAO ZA SDA.. IZDAJICE BOSANSKE !!!