|

Mostarci zapalili svijeće za poginule branitelje Vukovara

Mostarci zapalili svijeće za poginule branitelje Vukovara
24
Klix.ba
18.11.2014. u 20:30
234
komentara
24

dijeljenja
1/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
5/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
6/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
7/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
8/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
9/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
10/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
11/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
12/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
13/13 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Na 23. godišnjicu od pada Vukovara mnogi građani Mostara procesijom kroz grad i paljenjem svijeća prisjetili su se svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, a posebno branitelja Vukovara.
Nakon svetih misa koje su održane u Crkvi Sv.Petra i Pavla, Crkvi Sv. Mateja te u mostarske katedrali mnogi vjernici su se u procesiji uputili prema Vukovarskoj ulici gdje su zapalili svijeću za poginule vukovarske branitelje.

U zajedničkoj molitvi koja je održana ispred križa u Vukovarskoj ulici okupljeni građani su molili za sve one koji su trenutno na bilo koji način pogođeni ratnim sukobima, a također za sve one koji su poginuli za odbranu domovine. Među okupljenim građanima nalazile su se mnoge braniteljske udruge proistekle iz domovinskog rata te članovi HVIDR-e grada Mostara.

Također studenti Sveučilišta u Mostaru u saradnji sa braniteljskim udrugama grada Vukovara i HVIDR-om grada Mostara proteklih dana na ulicama Mostara su organizirali prikupljanje priloga za ugrožene porodice grada Vukovara,te za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja pod sloganom "I u mom gradu Vukovar svijetli".

Skupljanje priloga je bilo na organiziranim štandovima u vidu kupovine svijeće u vrijednosti od 2 KM koje su večeras u Vukovarsku ulicu donijeli mnogi građani Mostara.

Da podsjetimo, sinoć je ispred katedrale Presveta Srca Isusova u Sarajevu Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije ( UDIK) odalo počast žrtvama zločina u Vukovaru. Sinoćnja akcija koja je održana u Sarajevu i Zagrebu bila je posvećena svim žrtvama silovanja u Vukovaru, koje su više od dvadeset godina živjele bez podrške države.
Prijavi grešku


Komentari (234)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...