Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sarajevo je tolerantno zato sto je 99 posto bosnjacko. danas vise ima kineza u njemu nego hrvata i srba skupa. Di je 100 000 prijeratnih Hrvata Sarajeva? Jeli Latinluk danas stvarno Latinluk?
Samo za podsjecanje, Dejtonski ustav sadrzi kao svoj integralni dio i cijelu Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama u Aneksu 4, i a konvencija ima prednost, odnosno pravno je jaca od ustava drzave. Znaci nije problem u ustavu, problem je u primjeni, kao i uvijek. Ovima sto vazda masu sarajevskim crkvama bih preporucio da procitaju navedenu Konvenciju, pa ce vidjeti da se ovdje svakodnevno krse ljudska prava svih nas, bez obzira na etnicku pripadnost, mjesto zivljenja, i cinjenicu da li smo na nekom podrucju u vecini ili manjini.
ne sahranjuju gradovi nego SDP I SBB
Andric to je omiljeni pisac zlatka lagumdzije nadrealiste
Da ti nisi onaj srpski fa.š.i.s.t.a. što je bio specijalni izaslanik srpske nacističke vlade kod Adolfa, onaj što potpisa Trojni Pakt?
a) u tom ustavu nema Bošnjana/Bošnjaka/BOsanaca niti bosanskog jezika b) ovdje fašista nema od septembra 1943., al zato ima komunista ko go.v.ana
Gdje su ovi pozeri bili u SFRJ?
@sa, a da nisi ti onaj fašist Bahtijar?
hajde da i ovo vidimo
Narodi koji žive u BiH trebaju tražiti povratak bivšeg Ustava Republike BiH koji garantuje ista prava svima, a koji je ukinut kao posljedica etničkog čišćenja i agresije na državu R BiH. Trebamo tražiti ukidanje pravne anarhije Daytona koji je stvorio tri fašistička koncentraciona logora u kojima se već 20 godina vrši beskrupulozna eksploatacija BiH sirotinje i fukare preko nameta i Banaka.
Trenutno ne postoje ni zeleni ni crveni ni ljevičari ni desničari već samo ONI multi-milioneri i MI sirotinja i fukara u dugovima kod stranih Banaka nad kojom ONI vrše eksploataciju NAS preko nameta i stranih Banaka i ništa više. U Sloveniji vidimo nerede i proteste. Slovenci se bune jer tamo postoji srednja klasa koja podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sebi i svojim porodicama bez većih problema mogu priuštiti \"pristojni\" standard vezan uz suvremena dostignuća civilizacije, odnosno sav prihod ne troše isključivo za zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba. U Bosni nema ovakvih ljudi i srednje klase već samo fukara i sirotinja koja živi mjesec za mjesecom i dan za danom jedva preživljavajući. Jednostavno naš narod ovisan otpacima hrane koje im baca beskrupulozna vlast, nema novca u zalihi da bio mogao preživjeti mjesec ili dva da ne radi i da bude na protestima kao Slovenci.
U Mostaru prostesti u ulici braće Fejić u Istočnom dijelu grada.Neka odu u Zapadni dio u ulicu Mile Budaka.Ko je to u sarajevu ugrožen.Nijedna crkva nije taknuta za vrijeme rata,tu su gdje su uvijek i stajale,ljude niko i ne pita ko je i šta je.A u Prijedoru parada četnika,a žrtvama ne daju okupljanja.Nema šta ljudska prava na djelu,pogoptovo u RS-u.Neka idu na Pale ako smiju.