Pozitivan početak 2023.
182

Mostar pun turista u prvim danima nove godine, na javnom dočeku bilo više od 20 hiljada ljudi

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Stara gradska jezgra Mostara puna je turista koji uživaju u proljetnim temperaturama na početku 2023. godine, kulinarskim specijalitetima ili ispijanju kafe pod sunčanim mostarskim nebom uz Stari most, gdje su neizostavna i fotografiranja za sjećanje.
Turistički radnici, hotelijeri, ugostitelji i trgovci su zadovoljni početkom nove godine, kao i mostarski skakači, jer bilježe rekordne posjete kako domaćih tako i stranih turista uvjereni kako je to nagovještaj uspješne nadolazeće sezone.

Hiljade domaćih i stranih gostiju uživa u Mostaru na početku ove godine, a mnogi od njih su u najvećem gradu na Neretvi dočekali 2023. godinu, zbog čega su gotovo svi smještajni kapaciteti u gradu i okolici bili popunjeni.

Kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić u Mostaru je na javnom dočeku bilo više od 20 hiljada ljudi, te je najluđa noć u godini protekla bez incidenata, što je uz sve ljepote bez sumnje, dodatno ulilo povjerenje gostima u taj grad i po pitaju sigurnosnog aspekta.

Zamjenik direktora turističke zajednice HNK Semir Temim nam kaže da, "Mostar postaje pravi magnet za turiste".

"Mnogo je izreklamiran, dobio je mnogo nagrada i priznanja, a posebno veliki značaj ima činjenica da je svjetska turističke organizacija Mostar proglasila kao jedan od najljepših gradova koji treba posjetiti. To ima veliki značaj za povećan interes turista i dolazak gostiju iz raznih krajeva svijeta, ali i ovo lijepo vrijeme i bogati sadržaji", kazao je Temim za Klix.ba uočio dočeka Nove godine, kad je više od 90 posto smještajnih kapaciteta bilo popunjeno.

Struktura gostiju je po njegovim riječima šarolika i bilježe se dolasci gostiju iz čitavog regiona, ali i raznih krajeva svijeta od evropskih do azijskih zemalja.

"Ono što nas posebno raduje pored velikog broja turista je to, da oni nisu samo u prolazu kroz Mostar, nego se uglavnom radi o višednevnim rezervacijama kako po pitanju pojedinačnih tako i po pitanju organizovanih dolazaka", rekao je Temim za Klix.ba vidno zadovoljan turističkom slikom najvećeg hercegovačkog grada.