Slavlje u Hercegovini
101

U Mostaru hiljade građana uz Bebeka i vatromet dočekalo Novu godinu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Uz odbrojavanje i veliki vatromet hiljade građana svih generacija dočekalo je Novu 2023. godinu u centru Mostaru, uz legendu jugoslavenske scene Željka Bebeka koji je sa svojim bendom uz buru emocija priredio nezaboravno novogodišnje slavlje za sve generacije.

Za najluđu noć u najvećem hercegovačkom gradu se pripremalo danima uz veselo druženje i okupljanje građana uz zanimljive sadržaje na gradskom šetalištu između Španskog trga i Rondoa, zagrijavanje za svečani program počelo je u 21 sat.

Okupljene građane zagrijao je bend Gabriels, a uzavrelu atmosferu je do usijanja doveo Bebek sa svojim bendom uz koje je mnogobrojna publika uglas pjevala brojne uspješnice jednog od najznačajnijih pop-rock pjevača ovih prostora.

U večeri punoj emocija, nizali su se uspješnice među kojima i neke od najljepših ljubavnih pjesama koje su obilježili odrastanje i zaljubljivanje mnogih generacija, poput "Oprosti mi što te volim", "Da je sreće bilo", "Laku noć, svirači", "Tijana", "Ono nešto naše", "Ja po kafanama", "Ako voliš ovu ženu", "Kupit ću nam sat", "Selma", "Ima neka tajna veza" i mnoge druge, a sve podjednako ih je s legendarnim pjevačem, uglas otpjevalo nekoliko hiljada ljudi pod otvorenim mostarskim nebom.

Nepresušnom energijom na pozornici i među hiljadama građana, uz sjajni prateći bend Bebek je u najluđoj noći bez sumnje ostavio trag u srcima Mostaraca i njihovih gostiju na samom ulasku u Novu 2023. godinu, što su mnogi nastojali podijeliti na društvenim mrežama i sačuvati za sjećanje.

Najluđa noć u godini održava se u organizaciji Adventa u Mostaru, a prema procjenama je preko 10 hiljada gostiju posjetilo ovaj događaj te su u najvećem hercegovačkom gradu svi smještajni kapaciteti popunjeni. Događaj osiguravaju jake policije snage, te je među publikom i veliki broj policajaca u civilu koji brinu za sigurnost svih okupljenih.

Prvog dana Nove godine na sceni će nastupiti Adi Šoše i mostarska grupa Twist.