{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar pokušava riješiti problem smrada smeća na ulazu u staru jezgru grada

21.8.2014. u 11:23
6
19
Mostar pokušava riješiti problem smrada smeća na ulazu u staru jezgru grada
6
Za vrijeme ljetnih vrućina jedan od gorućih problema Mostara, koji negativno utiče na turizam je odlaganje smeća u kontejnere na samom ulazu u staru jezgru grada.
Zbog velikih vrućina iz kontejnera se širi nesnosan smrad koji dočekuje turiste i šalje lošu sliku o mostarskom turizmu.

Da bi ovaj problem riješili, iz komunalnog preduzeća Komos Mostar su nedavno uveli sistem noćnog rada od 22 sata, a prethodno se smeće odvozilo samo u jutarnjim satima. Cilj novog režima odvoza smeća, kako su objasnili iz Komosa, jeste da se ono odlaže najkasnije do 21 sata kako bi u 22 sata došlo specijalizirano vozilo za odvoz smeća, a odmah iza toga i cisterna koja pere posude za odlaganje i ulice. Ulice se peru strojno i ručno, zavisi od toga da li vozilo može pristupiti određenom mjestu.

Iz ovog preduzeća su ponovo apeluje da vlasnici i osoblje 52 objekta koji su smješteni u Starom gradu poštuju novi režim rada i odlažu smeće na adekvatan način, kako ne bi dolazilo do curenja i stvaranja masnih mrlja po ulici, te širenje smrada. Poseban akcenat Komos je stavio na stari dio grada za vrijeme turističke sezone, upravo zbog ovih problema, a vlasnici i osoblje objekata trebaju posebno pripaziti kako i kada odlagaju otpad jer je njima ponajviše u interesu da turisti iz Mostara odnesu lijepu sliku da bi se u njega vratili.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: