BiH
0

Mostar: Održana sjednica Vlade HNK-a

FENA
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donijela je na svojoj današnjoj sjednici u Mostaru odluku o privremenom obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu HNK-a za mjesec april 2012. godine, odluku o isplati obveza iz aprila 2012. godine iz prihoda ostvarenih u mjesecu maju 2012. godine i odluku o utvrđivanju grantova za isplatu za mjesec april 2012. godine.

Vlada je razmotrila i usvojila informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o izvršenju Programa utroška sredstava utvrđenih Budžetom HNK-a za 2011. godinu s pozicije namjenska sredstva vodoprivrednih naknada za 2011. godinu te informacije Ministarstva gospodarstva o realizaciji prometa naftnih derivata za 2011. godinu i o planu prometa naftnih derivata za 2012. godinu.

Vlada je usvojila i informaciju Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove o stanju katastra u HNK-u, koju je podnio direktor Uprave Ivan Lesko.

Vlada je usvojila odluku o davanju saglasnosti privremenom Upravnom vijeću za razrješenje direktora Ustanove "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" Stolac Vinka Jerinića te odluku o davanju saglasnosti privremenom Upravnom vijeću za imenovanje Nikice Markića za v.d. direktora ove ustanove.

Vlada je, nakon razmatranja informacije o stanju u Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a, donijela rješenje o internom premještaju direktora Uprave Vladimira Babića. Također, Vlada je donijela odluku o raspisivanju javnog konkursa za postavljanje direktora Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo. Istom odlukom ovlastila je Eugena Ćubelu da Upravom rukovodi do okončanja postupka konkursa za postavljanje novog direktora, stoji u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNK-a.