{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: HDZBiH o otvaranju Vijećnice

F
FENA
26.3.2012. u 16:20
0
10
Mostar: HDZBiH o otvaranju Vijećnice
0
Mostar: HDZBiH o  otvaranju Vijećnice
Foto: Bljesak.info
"U povodu nesudjelovanja članova Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara u svečanosti otvorenja nove Gradske vijećnice, traženja odgode svečane sjednice Gradskoga vijeća i objavljenog priopćenja za javnost izuzetno uvredljivog sadržaja po hrvatski narod, poginule branitelje Domovinskoga rata i sve građane Grada Mostara najoštrije prosvjedujemo i opovrgavamo sve iznesene navode", stoji u saopćenju iz mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a BiH.
U Evropi koja je nastala na demokratskim vrednotama a kojoj bosanskohercegovačko društvo i građani Mostara nedvojbeno teže kroz pristup euroatlantskim integracijama, spomen obilježja stradalih branitelja, svoje sugrađane i legalno izabrane predstavnike u gradskim tijelima vlasti nazivati pogrdnim imenima i dopustiti sebi luksuz za najmračniju retoriku koju je čovječanstvo upamtilo još iz razdoblja Drugoga svjetskoga rata predstavlja najgrublje kršenje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine i ljudskih prava i sloboda.

Nažalost, sebi su taj 'luksuz' dopustila gospoda članovi Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara, politički predstavnici jednoga od konstitutivnih naroda u BiH i Gradu Mostaru, akademski obrazovani ljudi, domoljubi i Mostarci, kako se vole nazivati.

Kažemo, dopustili, a nisu smjeli iz jednostavnog razloga što normalan čovjek koji želi živjeti u normalnom gradu sebi ne uzima više prava no što ga daje drugome, ne vrijeđa svetinje i osjećaje drugih konstitutivnih naroda, ne smeta mu, nego ga naprotiv čini sretnim i ponosnim sve pozitivno i afirmativno što se čini na boljitku građana i grada u kojem žive i rade.

Takve postupke, politiku mraka i mržnje nije teško prepoznati, razotkriti i dekonstruirati iz jednostavnog razloga što je ona destruktivna, nazadna i antievropska i služi toj gospodi samo u dnevnopolitičke svrhe, za radikaliziranje stanja u gradu na Neretvi i homogeniziranje nacionalnog korpusa u razdoblju kada se treba provesti odluka Ustavnoga suda BiH.

Dan prije otvorenja nove Gradske vijećnice zasjedati i odaslati poruke mržnje i međunacionalne netrpeljivosti u gradu koji petnaest godina pokušava profunkcionirati i postati istinski servis građana mogu samo oni ljudi i političari koji nemaju ni mrvicu ljudske savjesti i političke odgovornosti prema onima koji su ih birali.

Još jednom sve navedeno osuđujemo i prozivamo. Na djelu je filozofija palanke i čopora, razorna politika zatvorenosti, zadrtosti i dragovoljne izolacije, straha i kompleksa od drugog i drugačijeg. Tako se gospodo, članovi Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara, ne gradi demokracija niti bolje danas i sutra za sve građane našeg Mostara i naše zajedničke Domovine Bosne i Hercegovine.

Novootvorena Gradska vijećnica služi na čast i ponos svim građanima Mostara i predstavlja mjesto demokratskog sučeljavanja stajališta i ideja koje će iznjedriti mnogih dobrih odluka za Grad Mostar", stoji u saopćenju iz mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a BiH, koje je potpisao predsjednik toga odbora Slađan Bevanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: