|

Mostar: Djeda Mrazovi na biciklima donijeli blagdansku čaroliju

Mostar: Djeda Mrazovi na biciklima donijeli blagdansku čaroliju
29
A
Anadolija
20.12.2015. u 13:56
25
komentara
29

dijeljenja
1/8 Foto: Anadolija
2/8 Foto: Anadolija
3/8 Foto: Anadolija
4/8 Foto: Anadolija
5/8 Foto: Anadolija
6/8 Foto: Anadolija
7/8 Foto: Anadolija
8/8 Foto: Anadolija
U sklopu priprema za nadolazeće blagdane Božić i Novu 2016. godinu u organizaciji Biciklističkog kluba Mostar i Udruge za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" danas je u Mostaru održana četvrta i sad već tradicionalna biciklijada Djeda Mrazova/Božićnjaka.
Defile u kojem je sudjelovalo oko stotinu biciklista prerušenih u omiljeni dječji lik popularnog prosinačkog darivatelja, kroz sve gradske ulice u grad na Neretvi je donio poseban blagdanski duh, u kojem su posebno uživali najmlađi građani. 

Prema tradiciji lika Djeda Mraza svi mališani koji su bili na gradskim ulicama bili su darivani slatkišima i prigodnim poklonima, po kojima je legendarni Djedica iz brojnih blagdanskih priča na daleko poznat.

Predsjednik Biciklističkog kluba Mostara Toni Zorić je priznao kako je ovo i organizatorima jedan od najdražih događaja koji se isto kao među građanima i među biciklistima željno iščekuje i za koji se uvijek svi sudionici spremaju s velikom radošću.

"Želja nam da, unesemo malo blagdanskog ozračja pred nadolazeće blagdane i praznike, uz nastojanje da ova biciklijada ostane tradicijom i održava se svake godine“, kazao je Zorić.

Tajnik Udruge "Hercegovina Bike“ Goran Prskalo je naglasio kako je tradicija održavanja ovoga događaja već zagarantirana.

"Broj sudionika na ovoj biciklijadi je iz godine u godinu sve veći, kao i želja građana da se susretnu sa likovima Djeda Mrazova na gradskim ulicama“, ustvrdio je Prskalo.

Biciklisti u likovima popularnih 'Djedova', vozili su danas tradicionalnu rutu od Rondoa (Trga hrvatskih velikana), preko gradske šetnice do Španjolskog trga, te nastavili ulicom Hrvatskih branitelja/Bulevar narodne revolucije. 

Potom su prešli preko Lučkog mosta, te vozili ulicom Maršala Tita, Carinskog mosta, pa pored hotela "Ero“, kroz naselje Centar, pa duž cijele Avenije, do popularne zgrada "Spajalica“, te završili na Trgu hrvatskih velikana (Rondo) od kuda je biciklijada i krenula.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...