Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glumice, đebo vas Radovan!
Svi koji dadnu novac djetetu na ulici cine grijeh jer tako pomazu njihovim izrabljivacima, ja im ako imam kod sebe dadnem cokoladu ili bombone, to je ono sto direktno njih obraduje ali samo ukoliko nisu bezobrazni jer ima i takvih.
Evo kako su se ovog problema riješili u Ljubljani.Njihov gradonačelnik je apelovao da se ne daje novac prosjacima.Vrlo brzo nije ih više bilo na ulicama.Problem riješen bez velikih sastanaka i policije.
u ovoj Bosni se samo radi o tome da ljudi nece da rade svoj posao, svi SVOJU KRIVICU PREBACUJU NA NEKOG DRUGOG! Ne mozemo mi ovo, jer bi neko treb\'o prethodno uraditi nesto drugo, i tako u krug godinama. Sve se moze rijesiti, ssamo ako se hoce. Ovdje je ocito da se NECE STVARI DA RJESAVAJU, nekome odgovara ovakvo stanje. Vjerujem da manjini odgovara stanje kakvo je sada, ALI TA MANJINA DRZI SVE OSTALE STANOVNIKE KAKO TAOCE!
Flaki, slazem se!!! Mozda poceti naplacivati kazne onima koji daju novac djeci? Dobro, mozda je to previse represivno. Sada samo naci nacin na koji cemo doprijeti do glava naseg naroda, da shvate da dati novac znaci podrzati prosjacenje
Do cega nas dovedose ove stranke da djeca moraju prositi.Normalno dijete seta Mostarom od kafica do kafica,a majka joj sirota ide iza nje da je ne bi ko izudaro.
Kada bi narod prestao davati novac, ne bi ni prosjačenja bilo. Ako želite da učinite neko dobro, dajte novac javnim gradskim kuhinjama.
Nek\' prose koliko god hoce ja im opet nikad ni feninga necu dati
Rjesenje je u tome da ne dajemo novac djeci koja prosjace. Kada date novac djetetu, niste njemu pomogli. Djete ide kuci i svom \"vlasniku\" (namjerno uporebljavam ovaj pojam vlasnisttva, jer je rijec o savremenom tipu ropstva), da novac. Dokle god dijete donosi novac, vlasnik ce ga tjerati da ide na ulicu i \"radi\" (tj. prosi). Kada svi zajedno prestanemo davati novac, prosjacenje se vise nece isplatiti. Vlasnici ce djecu poslati ili u skolu, ili u dom,m ili na trece mjesto... Gdje god da ga posalju . bice mu bolje. Na koncu, vlasnici ce mozda i poceti da koriste kondome, jer ce umjesto roblja za prikupljanje novca kroz prosjacenje, samo dobiti gladna usta, Dakle, niste pomogli kada djetetu koje prosi date novac. Vi ste time podrzali prosjacenje!!!!