BiH
7

Most o uspjehu na izborima u Hrvatskoj: Ne bježimo od odgovornosti i ne bojimo se

Anadolija
Drago Prgomet iz Mosta, koalicije nezavisnih kandidata, koja je prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima parlamentarnih izbora u Hrvatskoj osvojila 19 mjesta u Saboru, kazao je kako su spremni preuzeti odgovornost za vođenje države, prenosi Anadolu Agency.

"Svjesni smo odgovornosti koju smo preuzeli, ne bježimo od toga i ne plašimo se. Situacija u državi je teška, imate duboke ideološke promjene. U takvoj situaciji, kad ljudi teško žive, dijalog je ono što nas može izvući iz krize. Oni koji nisu spremni preuzeti odgovornost za promjene bez obzira na to što to može značiti da će izgubiti sljedeće izbore, s nama ne trebaju ni početi pregovarati", kazao je Prgomet.

Hrvatski sabor broji 151 mjesto, a prema nepotpunim rezultatima izbora do 23 sata, do kada je prebrojano nešto više od 30 posto glasova današnjih parlamentarnih izbora, HDZ-ova koalicija je u vodstvu, a slijedi je SDP-ova koalicija.

No, izvjesno je kako niti jedna od te dvije koalicije nemaju apsolutnu većinu tako da se smatra da bez glasova Mosta neće moći formirati vladu.