Neispunjena obećanja
51

Moore: Želim saznati zašto vlasti nisu uplatile Srebrenici obećani novac

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore boravio je danas u posjeti općini Srebrenica, gdje se sastao s načelnikom Mladenom Grujičićem s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u tom bh. gradu te novim projektima.

Moore je naglasio značaj Srebrenice kao općine za koju svi u svijetu znaju šta se u njoj dogodilo tokom rata u BiH, genocid nad Bošnjacima u julu 1995. godine. Međutim, smatra da je sada priča o Srebrenici pozitivna te da je to općina gdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi.

"Želim saznati zašto državne i entitetske vlasti koje su obećale mnogo sredstava za Srebrenicu prije dvije godine nisu gotovo ništa uplatile i nisu ispunile svoja obećanja. Ovo je općina sa mnogim potencijalima. Zgrada pored općine gdje bi trebao biti hotel nije završena. Nadamo se da će i vlasti u Banja Luci imati razumijevanja za banju Guber. Srebrenica ima punu podršku misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini", rekao je Moore.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić istaknuo je da Općina sa kancelarijom OSCE-a u Srebrenici ima dobru saradnju te se ambasadoru Mooreu zahvalio na posjeti. Naglasio je da su tokom današnjeg susreta razgovarali o projektima vezanim za Srebrenicu.

"Bilo je također razgovora o eventualnim problemima. Svima je važno da su 11. i 12. juli prošli bez problema. Imamo određene planove koje smo predstavili Mooreu. Nadamo se da ćemo u tome imati podršku", ustvrdio je Grujičić.