Demilitarizacija nije odgovor za BiH
0
Moon: BiH treba imati oružane snage
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@@hrvojeZG/@@@hrvoje Govoris nesto o lijepim zeljama za djecu?Jos nismo zaboravili slavlje koje ste priredili diljem Europe, pa i sire, nakon sto ste \"divne zelje\" urucili djeci Beslana. Dzaba ti to pricas. Svaki kontakt sa vama je nepozeljan. Ovo je prvi i zadnji put da sam se javio ovdje, ali na provokacije i lazi kada su djeca u pitanju ne mogu da osutim. Ne uzimaj djecu u usta!
Jos nesto.Nije nam ni do kakvoga rata sa vama Bosnjacima, ali ako vas vase vodje uvuku u rat, revoluciju ili kako god vi zelte to zvati, kako bi oni sacuvali svoje pozicije i vasom k r v lj u ostvarili snove iz islamske deklaracije, nas to nece iznenaditi kao zbivanja iz rata 1992-95. Nadam se da rata nece biti, a sanse da ga pokrenemo mi ili Srbi su nikakve. Ukoliko iko sada destabilizira BiH to ste vi, a nece nas zacuditi ako ostvarite i rejsove prijetnje o bosnjackom proljecu. Nece iznenaditi ni nas, ni Srbe, a ni MZ. Toliko od mene!
Nisi dobro shvatio. Niko ne zeli ne rat, nego ni bespotrebne kontakte sa vama, osim ako nisu apsolutno neophodni, ali i tada se traze alternative. HrvojeZg je u jednom komentaru lijepo objasnio da su pogrijsili svi koji su pomislili da bi mogli imati cijelu Bosnu samo za sebe, obrazlozivsi da je to bila greska Hrvata 1941-ve, greska koju su oni shvatili i ne misle je ponavljati, da bi se ista greska desila Srbima 1991-ve, ali i oni su se prilicno pomirli s tim da imaju RS i da im je to dovoljno. Sada Bosnjaci zele cijelu BiH za sebe, kao Hrvati 41-ve ili Srbi 91-ve, a za nadati se je da ce i oni svatiti da je niko, ali bas niko ne moze cijelu sebi prisvojiti i nametnuti drugima svoju vlast. Dakle, nema nikakvih snova o ratu ni sa Srbima, sa kojima smo se razgranicili i zavrsili rat, osim ako nas oet ne napadnu, a ni snova o ratu sa vama, jer vas odavno ne gledamo vise kao nekakvo \"cvijece\" nego kao Bosnjake i ne zelimo ni mi vama stajati na putu, ali ne dopustamo to ni vama.
O cemu ti? Nisu svi Bosnjaci muslimani, a pogotovo ne fanatici. Nemam bas nikakve veze sa religijom niti vjerujem u vaseg Abrahamskog Boga ali sam ZA OS....Zasto? Pa zato sto za vas ostajemo uvijek muslimani i neprijatelji koje treba eliminirati. Nismo ni 10% bili religiozni \'92 pa sta dobismo! Ja sam za to da ako iko napadne mene i moju djecu da se mogu braniti. Ne sto vas mrzim ili sto zelim vas napasti, jer vjerujte, sto ne zelim svojoj djeci ne zelim ni vasoj, ali istorija me uci da vi sto zelite svojoj ne zelite mojoj, tako da za svaki slucaj, daleko bilo, imamo oruzje koje ce BRANITI moju djecu, ne napadati tudju!
Samo budala (a vecina su u BiH) ne pomisljaju na naoruzanje za ne daj Boze. Pa sta i da hocemo se naoruzati? Imamo pravo! Sigurno opet docekati bilo koga sa jednom puskom na 15 osoba. Ne ponovilo se nikad vise nikome, ali covjek uvijek treba misliti...mozda nece komsije napasti, mozda neko sasvim drugi. Ikad gledao \'Doomsday Preppers\'? Fyi, dok je ovde EUFOR, rata nece biti, tako da nam niti ce blokirati baze, niti cemo imati potrebu ih napasti. Vi iz ZG zaboravite tu vasu zelju na rat protiv nas, jer ste sada u Uniji, i oni vas kontrolisu.
Na njihovu zalost, u ratovima se i gine, a mali dio uvijek napljacka sebi vise nego dovoljno, dok ostali ostaju siromasni i dalje, te postaju samo jos vise ovisni o sadaki iz dzamija, pa se, nakon islamskih revolucija ne mogu vise ni buniti. Uz to kada im braca uzmu vlast, na zapadu izgube i simpatije i podrsku, jer sami su ih i htijeli dovesti na vlast i trazili sherijat a ne ustav, pa zasto se onda zale? Dakle, navini su oni koji misle da ce ili napljackati ili pobjeci na zapad pa se uvaliti na socijalu odakle ce pljuvati po ovakvim sajtovima i ici na demonstracije za podrsku hamasima, talibanima i slicnima. Bilo bi mi ih jos i zao, jer stvarno su stradali u ratu 92-95, ali nakon protjerivanja pola miliona nemuslimana iz Srednje Bosne i Sarajeva, nemam razloga da ih zalim. Ako misle pokretati revolucije u BiH, neka krenu. Iznenadit ce se. Prvi koji ce ih iznenaditi ce biti njihovi \"najveci prijatelji\".
Zalosno je sto muslimani ne vide da su oni americko oruzje za izazivanje nereda po svijetu. Sistemi u drzavama u kojima su vecina su jako pogodni za dizanje na pobunu. Ljude se drzi nepismene, gladne i zedne, a takvima das red humanitarne pomoci, red osiromasenog k\'uraniuma i eto ti, uz malu pomoc hodza, eto ti islamske revolucije preko najsiromasnijeg sloja koji se prvi hvata puske, jer nema sta da izgubi, a moze i nekaznjeno opljackati u ratu. Jos ako se ta sirotinja uvali u gradove da istjera (citaj opljacka) gadove, super. Postavice svoje ljude na vlast i rijesen problem. Nepismeni vjerski fanatici dobijaju time i vlast i potporu baze koja je zauzvrat oslobodjena od sudjenja za zI0cine, pljacku i protjerivanje neistomisljenika, tj. intelektualaca kojima su u gradovima imali sta pokrasti i useliti u njihove kuce i stanove. Isti scenario od Bosne do sada Sirije muslimanima se odvija pred ocima, ali svi misle da ce ili napljackati sebi u ratu ili u izbjeglistvo na socijalu.
Jasno NATO! Za NATO i sirijsku misiju spreman Šišić Sulejman!
Jedan od rijtkih komentara od tebe s kojim slazem.
@Zapamti Zamptite Bosnje da NATO nikada ne cini usluge dzaba. Sada cete morati uzvratiti sve sto smo ucinili za vas od rata u BiH do lupanja po Srbiji. Bosnje trebaju biti obucene po NATO standardima Bosnje trebaju biti naoruzane uvezenim NATO oruzjem za koje cete dobiti nove MMF kredite koje cete vi placati Bosnje trebaju svoju proizvodnju oruzja i eksploziva podrediti NATO-u Bosnje trebaju da se pokazu u zemljama u koje ih NATO posalje kao pomoc, kao npr. Turske NATO snage u Siriji Bosnje trebaju raspodjeliti drzavnu i vojnu imovinu da se imaju na sta zaduzivati, tj. da im se ima sta uzeti kada krediti dodju na naplatu Bosnje trebaju ponizno i sa zahvalnoscu prihvatiti sve sto NATO trazi od vas da uzvrati sto smo vas spasili i lupali Srbe Jasno?
A za sve ostale da vam nije bilo NATOa šipak bi išta uradili, to je valjda više i nakon oslobađajuće političke presude generalima svima jasno!!! Od raspada SFRJ pa do danas!!!
Za Zapamti zaboravi si ustvari najvažniju stvar: Bošnjama je potrebno kruha da se najedu prije svega!!!
sto ja volim kad se ameri setaju po banjaluci
Bosna i Hercegovina mora imati jake Oruzane Snage, vitalnu i uvjezbanu vojsku, bratski bliske odnose sa Republikom Turskom Bosnjaci su duzni da nabave ( pozeljno da kupuju od srba i hrvata) ili ako vec posjeduju da brizno cuvaju oruzje municiju i vojnu opremu Bosnje su duzne da radjaju djecu da ih pristojno odgajaju i da ih skoluju... Bosnje su duzne da pomazu one Bosnje kojima je pomoc potrebna
ko sve od petka lobira po banja luci da dodik ne raskine sporayum sa covicem pa doso i on