Poletio iz Madrida
0

"Monstrum sa Grbavice" okovan lisicama stiže u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Veselin Vlahović Batko
Veselin Vlahović Batko
Ekstradicijski postupak u slučaju Veselina Vlahovića Batka, poznatijeg kao "Monstrum sa Grbavice" uspješno je okončan i osumnjičeni za ubistva desetine stanovnika sarajevskog naselja Grbavica poletio je prema našem glavnom gradu, saznajemo iz ureda člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Kako saznajemo, Batko je na madridskom aerodromu predat pravosudnim organima naše zemlje, koji su gnusnog zločinca vezali licima BiH za ruke i noge i ukrcali ga na let prema Sarajevu.

Batkov dolazak na Sarajevski aerodrom očekuje se oko 20 sati , gdje će ga dočekati 200 pripadnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji će ga uz maksimalne mjere sigurnosti dopratiti do pritvorske jedinice Suda Bosne i Hercegovine.

Po dolasku u Sud BiH, bit će završena višemjesečna pravna zavrzlama oko njegovog izručenja pravosudnim organima naše zemlje.

Veselin Vlahović Batko je poznat kao Monstrum s Grbavice. Vlahović je, prema navodima optužbe, tokom 1992. i 1993. godine u ovom sarajevskom naselju kršio pravila međunarodnog prava i kao pripadnik oružanih formacija ubijao, mučio i nečovječno postupao sa civilnim stanovništvom, silovao, uzimao taoce, kolektivno kažnjavao, protizakonito zatvarao i pljačkao ljude. Zločinac je uhapšen 2. marta 2010. godine u španskom gradu Alicanteu.