{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Moj odlazak u Pariz nisu platili porezni obveznici"

F
22.2.2011. u 14:50
0
9
"Moj odlazak u Pariz nisu platili porezni obveznici"
0
"Moj odlazak u Pariz nisu platili porezni obveznici"
Alija Behmen
Na zahtjev gradskog vijećnika Mirsada Šabaredžovića (Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović) na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva uvrštena je i informacija o posjeti gradonačelnika Alije Behmena Parizu.
Naime, dva dana nakon što je Gradsko vijeće usvojilo odluku o dodjeli priznanja "Počasni građanina Sarajeva" bivšem predsjedniku Francuske Jacquesu Chiracu, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uručio mu je ovo priznanje.

U javnosti su se pojavili tekstovi koji su kritizirali ovako brzu reakciju, a Šabaredžović je kazao da su neke od njih govorile i o tome koliko je novaca koštao put u Pariz porezne obveznike.

Vijećnicima je uručena informacija o posjeti Behmena, ali je gradonačelnik na današnjoj sjednici i usmeno kazao da njegov odlazak nisu platili porezni obveznici nego da je u Francuskoj boravio povodom obilježavanja godišnjice Aušvica, te da su njegov put i put njegovog pomoćnika Milorada Kojovića platili organizatori ovog obilježavanja.

Dodao je i da plaketa nije uručena nego da je bivšeg predsjednika Chiraca delegacija Gradske uprave obavijestila o ovom priznanju te da će mu plaketa biti uručena kada se za to steknu uvjeti.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i sekretar Gradske uprave Milorad Kojović prisustvovali su ceremoniji povodom obilježavanja 65. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic-Birkenau i Dana sjećanja na holokaust.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: