{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moguće smanjenje plaća: Radnici zabrinuti zbog loše finansijske situacije BHRT-a

F
29.9.2015. u 11:28
35
70
Moguće smanjenje plaća: Radnici zabrinuti zbog loše finansijske situacije BHRT-a
35
Moguće smanjenje plaća: Radnici zabrinuti zbog loše finansijske situacije BHRT-a
Foto: FENA
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u izražava zabrinutost zbog loše finansijske situacije BHRT-a, te odbacuje i ne prihvata ni nagovještaje UO BHRT-a o mogućem smanjenju plaća za radnike, jer smatraju da radnici ne snose odgovornost za situaciju u kojoj se firma nalazi.
Zabrinutost su izrazili na devetoj sjednici na kojoj su analizirali aktuelnu situaciju u BHRT-u, kao i niz bitnih pitanja za radno-pravni položaj uposlenika BHRT-a.

Najavili su da će Sindikat i dalje pratiti razvoj situacije u BHRT-u te djelovati u skladu sa zakonom.

Jedan od zaključaka sa sjednice je da Sindikat podržava napore Poslovodstva BHRT-a o pronalaženju trajnog rješenja uspostave sistema naplate RTV takse u Javnom RTV sistemu BiH.

"Još jednom apelujemo na Vijeće ministara kao i Parlamentarnu skupštinu BiH da pronađu dovoljno političke volje i zajedno postignu dogovor u provođenju Zakona o javnom RTV sistemu i rješavanju problema prikupljanja RTV takse, kao i završetku procesa digitalizacije, omogućavajući time odgovarajuću unutarnju reorganizaciju i na adekvatan način rješavanje svih pitanja iz radnog odnosa radnika BHRT-a. Zbog jako loše finansijske situacije u našoj kući, UO Sindikata smatra da je odlazak predstavnika BiH na Eurosong 2016., ukoliko bi bio finansiran iz sredstava BHRT-a, u ovom trenutku nepotreban", navedeno je u saopćenju Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: