Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najprostije rjesenje je objaviti nazive tih firmi preduzeca ustanova i imena tih sefova i zlostavljaca pa kad mu zapne za radnikom moze samo kljuc u bravu staviti zbog svog ponasanja
Pouzdano znam da u novom sarajevu - opstini u sluzbi gdje su maticari i salter sala - azira manov vrsi mobing nad radnicima, a ima dobra ledja pa joj radnici ne smiju ništa, iako su sve stari i iskusni radnici. Ne smiju otići koldzi da se pozale, jer znaju da ih nece zastiti .
@motorola tako je svugdje skoro
Nasilnik ne prestaje dok ne naleti na većeg nasilnika...
Dojcland zove, za par godina moliti ce oni da dodjes i radis. sad nemozes irgeta naci ispod 50 KM da ti radi
dali slucajno ili namjerno uredništvo klixa ne navodi pravi naziv ovog udruženja, a isti je Udruženje građana Srpske Stop mobing..??
samo prijavljivati
radim u jednoj takvoj firmi gdje neki rade vec 5 godina a nisu imali dana slobodnog..problem je i sto radnici nisu složni, medjusobno se ne podnose i privatnik moze raditi sta hoce...svi su na minimalcu naravno...iskreno nije mi uopste zao radnika, ja nemam problem sa gazdom, radim u kancelariji i zna da nije lako naci obucenog radnika koji ce raditi za 700 km
@roleks Koji si ti debil, jesi svjestan toga uopste. Brate ogledaj se al ne samo fizicki. Covjece 35 godina staza fali im 5 do penzije ucjenjuje ih ko stigne, gdje su prispili sa 50 godina? Ti mislis oni sute trpe jer su takvi, krediti djeca studenti, racuni.
@roleks i tu nastaje nas najveci problem posto si ti neki obuceni radnik koji radi u kancelariji i imas platu 700 maraka i jos se kao ponosis sa tim. znaci prvo nas iskoristavaju da im radimo za djaba i niko nikad nije rekao da nece da radi za 600 700 km. i onda se cudite sto vas ponizavaju za satnicu od 2 3 marke
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Otkud to da neko radničkoj klasi može zabraniti godišnji i bolovanje ?
neka se svako zapita da li je vrijednija plata ma kakva bila od zdravlja ? zdravlje kad se izgubi onda sav novac svijeta ne pomaze. Stres je pokretac skoro svih blesti. Nemojte trpiti maltretiranje ni po koju cijenu
Ova zvuči kao da se slabo udala.
Valja intervjuisati nekoga ko govori srpski pa zatim prevesti na hrvatski. Hvala Hrvatima što se brinu o nama.
Problem menadžmenta je što ne vidi da svojim usavršavanjem u HRM-u direktno poboljšavaju produktivnost poduzeća!
Zato se uclanite u SDA stranku, zaposlite se u BHTelekomu ili Elektroprivredi, otvorite svoju firmu perete novac i drzava vam oprosti dug. Vrlo je jednostavno, samo nabavite sebi ZELENU KARTICU!
u drzavnim agencijama kod uhljeba mobinga nema...sve se familijarno uhljebilo...
@yeba.mene.drzava Drug moj tamo i bude mnogo mobinga kad' neko izvan familijarnih krugova se zaposli. Razvale ga za mjesec dana.