Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZAR NEMA VISE NEPOVRATNIH KREDITA? A JA SE TEK UCLANIO U SDA. A JESAM BAKSUZ.
hahahaa pa ako si u SDA ne moras vracat, nemoj se brinuti.
ovi nasi definitivno zemlju vode u strmoglav sunovrat...
Pa dokle vise ovi krediti......
Ovo su sve patke vlastele da bude kao "MMF od nas traži ove akcize , veći pdv itd" Samo lakovjeran čovjek može misliti da je ovo kraj aranžmanu sa MMF-om, a što bi bilo najbolje i najpravednije rješenje, pa da trošimo brate koliko i stvorimo, a ne da zavaljujemo u dugove nerođenu djecu.
ŠTO JE KRIZA? Kriza je onaj period u kojem postaju vidljive glavne proturječnosti kapitalizma, koje se tada poništavaju. Neodrživost ovih proturječnosti vodi s vremenom u kapitalističke krize koje onda poprimaju razne oblike, a najočigledniji je oblik financijske krize. Društveni karakter proizvodnje (rada) i privatni karakter prisvajanja plodova tog rada, isisavanje sve većeg profita osiromašenjem njegovog jedinog stvaratelja – radnika, kupovna moć koja nije adekvatna realnom stanju stvari (pa se razlika pokriva zaduživanjem), proizvodnja radi profita, a ne radi potreba društva, povećanje dobne granice za mirovine u vrijeme rasta produktivnosti rada, povećanje jaza između plaća radnika i plaća kapitalista, povećanje jaza između plaća radnika i dobiti kapitalista, povećanje jaza između nominalnih i realnih plaća itd. – sve su to proturječnosti kapitalizma kao sistema uopće, a time i proturječnosti hrvatskog kapitalizma.
predobro da bilo istinito sto znaci nista od zatvaranje slavina. ukidanje transe kredita moglo bi izazvati svakakve posljedice po stabilnost ,a trenutno nikome nije u interesu jos jedno zariste u europi. kad se zavrsi cirkus s ukrajinom ..mozda da, ..a mozda i ne?!
samo ukinuti mogucnost kreditiranja, nek podju da rade pa da zaradjujemo pare, a ne samo oni dizu kredite i trose, a mi moramo da radimo i to otplatimo. pa dosta vise, hocu i ja da imam auto, kucu, poso i pare, i da radim. ovi gore nista ne rade a imaju sve, dabodga pocrkali
Poruka je jasna. Međunarodni lihvari ucjenjuju državu kreditom, jer nedovoljno pljačka svoje građane (pušače). Od sada ću duhan uzgajati u saksijama na balkonu, ali vi nećete imati koristi.
nemojte se sekirati...dace mmf para...oni i sluze zato da daju toliko da vise nemozes vracati...naravno da bi dali pare traze da ugusis vlastitu privredu i gradjane
pa pola RS-a ti je opljačkao Nemanja! Naravno u talu sa grupom Laktaševići!
pa pola RS-a ti je opljačkao Nemanja! Naravno u talu sa grupom Laktaševići!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
dabogda nam vise nikad ni jedan jedini kredit dali...pa da vidim onda ove strucnjake kako ce zemlja da nam opstane??? onda ce na um da vam padaju fabrike koje ste namjerno syebali i privatizovali kako ne treba...BRAVO MMF.
Ma j.e.beš MMF i akcize bitno je smijeniti NAJBOLJEG ministra, MMF nek ćeka, .....koji debili sjede u parlamentu (namjerno malim slovom)
Koliko su sposobni ni zadužit nas više ne mogu bez da zeznu!
TO JE KREDIT! Narod plaća, političari piju...
i ne treba nam
Kakvaaaaa steta!!! Sad cemo svi plakati!!! Lol