BiH
3

FOTO / Mladost i nova energija Plave revolucije u Konjicu

Klix.ba
Dvanaesti dan zvanične predizborne kampanje Boljitkov autobus Plave revolucije stigao je u općinu Konjic, unikatni geografsko-klimatski kraj, hibrid bosanskog i hercegovačkog u jednom, sa preko šest stotina godina tradicije i kulture.

Dolazak Boljitkovog autobusa, na čelu sa predsjednikom Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dočekali su Boljitkovi kandidati i građani koji se u opuštenoj atmosferi predstavili svojim sugrađanima u prijatnom druženju s predsjednikom Ivankovićem. U vožnji Boljitkovim plavim autobusom pozdravljali su svoje nasmijane, vedre, druželjubive Konjičane, uvijek spremnih da pomognu svakom putniku namjerniku.

U neposrednom kontaktu i druženju sa građanima Konjica, Boljitkovci ovoga grada, te predsjednik stranke, Mladen Ivanković Lijanović, prenijeli su okupljenima svoju riješenost da, u skladu sa strateškim programskim načelima Boljitka spase radna mjesta, porodicu, dom i rodnu grudu, provedu Plavu revoluciju i u svakodnevni život Konjičana.

"Nosioci Plave revolucije u Konjicu, koja je nastala kao revolt zbog dosadašnjih loših politika, na čelu sa predsjednikom Općinskog odbora Narodne stranke Radom za boljitak u Konjicu i prvim među jednakima na kandidatskoj listi za konjičko OV, Miralem Džino, u prvi plan ističu mlade kandidate jer smatraju da je došlo vrijeme, ne samo za generacijsku smjenu među onima koji odlučuju o važnim odlukama, nego i za Boljitkove principe koji zagovaraju rad, poštenje i pažljivo osluškivanje glasa i potreba naroda", navode u saopćenju za javnost.

"Vijećnik sam već četiri godine i uvjeren sam da ćemo i u sljedećem mandatnom periodu imati još vijećnika koji će, u ime Narodne stranke Radom za boljitak, zastupati interese građana koji su za nas na prvom mjestu i zbog kojih se i kandidujemo. Mi u Konjicu, želimo da mladi kadrovi naprave sebi budućnost po njihovoj mjeri. Poručujem građanima da umjesto starih glasaju glasaju za ovu mladost, za ove obrazovane ljude koji su odlučili politički da se angažuju, kako bi spasili svoj Konjic, kako bi ponovno oživjeli privredne aktivnosti koji su proteklih decenija u Konjicu potpuno zamrle. Osione i razarajuće politike učinile su da naša mladost odlazi. Upravo smo akcenat stavili na mlade Boljitkovce koji žele svojim radom i zalaganjem, taj trend da zaustave. Ulazak kvalitetnih mladih Boljitkovaca u Općinsko vijeće Konjic, i mi stariji bi obezbijedili i sebi sigurnost. Zato pozivam sve građane Konjica da izađu na izbore 7. oktobra i daju povjerenje Boljitkovoj listi. Slušaj srce, spasi Konjic", poručio je vijećnik u Općinskom vijeću Konjic, predsjednik OO Narodne stranke radom za Boljitak Konjic i prvi na listi za konjički OV Miralem Džino.

Nakon Konjica, Boljitkov autobus Plave revolucije nastavio je prema Jablanici.