Prihvatljivi za sve stanovnike
1
Mladi vratili nazive ulica koje svi Stočani vole
Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konačno normalan i poželjan događaj, koji nažalost u ovim vremenima predizbornih huškanja može samo naići na negodovanja... bravo djeco, svaka čast
Pa kako je Vareš uvijek bio Bošnjački kad Bošnjaci postoje od 93. Valjda je bio Bosanski jer se nalazi u Bosni Ko što su Mostar i Stolac Hercegovački a Split Dalmatinski
To je najbolja vijest koju sam cula iz Bosne u zadnjih 10 godina.Poslije rata moj djever je trazio moje roditelje na adresi u Uzinovicima,ali su mu rekli da neznaju sta to znaci.Eto doslo vrijeme da ce ponovo znati sta znace Uzinovici i sve ostale stolacke mahale
svaka im cast lijepe i normalne vijesti
Kad ćemo vratit nazive ulica u Kaknju, Zenici i Sarajevu. Ne samo ulica, već, trgova mostova i ŠKOLA! Kakanjske osnovne škole su se nekoć zvale: Ivo Lola Ribar i Rudi Čajevec! Kad će akcija mladih SDP-a (grada u kojem je ta stranka na vlasti) povest akciju i reć (citiram stočane): \"To su ideologijski nazivi koji su postavljeni netom po završetu rata, nazivi kojima se želi istaći supremacija jednog naroda nad drugima. Mi želimo poslati poruku zajedništva\". ČEKAM
Odlično! To isto treba i u SA, Zenici i drugim \"multi-kulti\" sredinama gdje se više ulica zove po osmanskim okupatorima i agresorima nego po Srbima i Hravtima.
neko promijeniti naziv one ulice Azize Sacirbegovic...rodila majka junaka...pa dobila ulicu
Ovaj proces preimenovanja ulica koje su- manje ili vise- provodiile kleronaci politicke opcije na svakom pedlju BiH pokazujuci svoju kleronaci supremaciju i istovremeno pokazujuci onim drugim da im tu nije mjesto, poceo je u Stocu, ali mu se pocetak kraja predskazuje u Stocu! SF i kleronacistickim politickim opcijama u BiH! Naprijed socijaldemokratija!
treba ove mlade fifansijski podržati, bolje rade od nevladinih organizacija koje pojedoše i popiše sve što političari ne pojedu i popiju.
mala je stroy
Hvala vam sto ste vratili slovensko-srpske nazive ulicama u tom srpskom gradu.
Bravo Stocani ! ! ! ! Cijenim stare nazive ulica, posebno kada su neutralni.
Komentar je sakriven zbog previše negativnih glasova. Prikaži?
Stolac je gradic potpuno nevazan na bilo kojem osnovu..isto kao Pocitelj i jos neka mala mijesta.ali sam pogled na te gradice i ta neka sela dosta govori koji narod tu zivi i koja religija obitava...toliko o tome..ali ovaj iz Kiseljaka..njemu moram nesto napisati...vi moj kiseljancaninu ste ostavaljeni za KRAJ!!!Sarajevo pamti vasu izdaju,vasu hinju i ta losa vasa procjena situacije na terenu(92g-95g) jednoga dana ce doci na naplatu...ovo dobro upamti!!Pocitelj kao i Stolac ce odumrijeti kao i neki drugi mali gradici sto oduiru...dokle se vi borite oni zjape prazni...i nea djece da se zaigraju u tim mijestima e to je tuga naspar saih tih prelijepi mijesta!!
Teško da bi se par slučajnin prolaznika moglo nazvati \"brojnim građanima\" :) .Ali u svakom slučaju i ovo par aktivista zaslužuje svaku pohvalu ,pa makar on i i dalje stavljali pločice na devastirane objekte :)
Ne znam jeste li pratili, ali forum mladih iz Stoca svaki put pred izbore kreće s incidentima. Sve je u cilju da se stvori nesigurnost pred izbore i tako narod natjera na glasanje za svoje :) Tako ni sada nije slučajno, može se reći da je počela predizborna kampanja :) Očekujte još \"akcija\" od ovog foruma sve do 7. listopada. Onda ćemo se malo odmoriti.
http://youtu.be/WaAvn7C0JVE