Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Korijen problema ovoga svega lezi u drustvu po najvise. Vecinom se porodice optuzuju, a kompletno drustvo nam prihavata stavari koje nisu normalne, neprimjerne za pokazivanje, nemoral, nasilje, itd... Kod nas se omladina poistovjecuje sa filmovima u kojima se prikazuje nasilje i pokusava da zivi film umjesto da pokusa da shvati poruku filma i da nesto nauci iz toga. Ali da se ne lazemo mi i nemamo socijalne ustanove koje se mogu baviti ovim problemima.
Ovo nam je naša SDA dala! Ništa bolje nije ni u Sarajevu, tako vam je u zemljama u kojima onaj ko vodi zemlju ne misli ni na šta drugo osim na svoje bogaćenje i na zaglupljivanje naroda. osim Tržnih centara kojoi prde poluprazni i kojih ima na svakom ćošku centra grada šta nam je dana stranka SDA. A da, zaboravih, dala nam je sirotinjske narodne kuhinje, dala nam je bijednu od penzionera, nezaposlenost, kopanje po kontejnerima nesigurnost, jad i bijedu.
U Americi, gdje je najvise 'pedagoga' i gdje se najvise 'bore' protiv vrsnjackoga nasilja, fizickog, mentalnog etc., tamo svake sedmice raid kalasnjikov u ucionici. Pustite te bijelosvijetske 'struckanjake' i 'pedagoge.' Zdrava pordodica i zdravi medjuljudski odnosi su to sto zapad nema i po svaku cijenu pokusava unistiti i ovdje prodajuci nam nekakve 'strucnjake' i 'pedagoge.' Nema boljega 'pedagoga' od dvoje babe i tvog djede.
Tesko je medzu divljacima napraviti reda.Divljaci nisu sposobni napraviti institucije koje bi eliminisale sve drustvene devijacije.Koje kakve partizanske radionice su naj obicnija prdnjava.Divljaci ostaju divljaci.