Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad zavrsi skolu planiraju se zaposliti da bi kupili sebi neki dobar auto,stan,naci kakvu finu curu ali posto mali broj njih ce imati priliku zaposliti se u vodovodu,elektrodistribuciji,telecomu a sa druge strane imaju na raspolaganju poslove poput zaštitara,konobara,bingo i svi ti poslovi od 500KM onda on skonta odoh ja u njemačku jer bolje prati švabi guzicu za 1600e nego ziviti ovdje i biti da dnu lanca ishrane
nije niko lud da se zeni i pravi dijete sa 600 maraka
Slugani: Svaka cast na komentarima jer sve je istina i ja sam u Svedskoj vec 25 godina.Ozenjen sam sa nasom Bosnjakinjom,hvala Allahu na tome.Sve sto govoris o Svedjankama je ziva istina,znam i sam dosta nasih koji su ozenili Svedkinje stekli dijete i Svedkinja im dale nogu i sad placaju mjesecno za dijete koliko ih sleduje.Sa Svedkinjom mozes biti zajedno ako ces biti tarac ali u pravom smislu gdje ona moze imati muskarce prijatelje i ici sa njima u restorane,nocne barove dovoditi ih kuci.
da bi se zaposlio mora imati 2 ili vise godina iskustva na istim ili slicnim poslovima. da bi imao iskustvo mora se zaposliti. to je zamka koju su ovi starci napravili za nasu omladinu koja obicno poslije skole ili fakulteta zavrse u nekom kaficu ili butiku. i dok se desava da firme uzimaju ljude iz penzije koji bi umrli na poslu da ikako mogu jer im je zao ostaviti plate i stolice omladina se pati i jedino rjesenje im je da idu vani da traze sebi prosperitet. jer ovi sto rade su nezamjenjivi
Hahahahahah. Jesu li se ovo fliks-ovi novinari tek sad probudili, i to nakon poduzeg cirkanja sinoc, pa uz kafu i krmeljave oci napisali ovakav obecavajuci tekst. Dajte uozbiljite se.
i treba da idu. Da vide da u zivotu se ne svodi sve na politiku, vjeru, jezik...
Hvala ti Bake.
Jesam ja stvarno procitala gore "Zelim vise u skoli saznati o ljubavi i seksu".. Kako li su generacije prije nas (po svemu inteligentnije) uspjele opstati, a da nisu dobili ovu nauku u skolama. E Nikola Tesla, Njetone, Ajnastajne, Kiriji vi ste mislili da ste pametni, a niste ni znali da je NGO pamet izmislio....
Nažalost ali malo ko od omladine hoće na zanat. To su postala "sramna" zanimanja. Sarajevo je puno nadrimajstora koji više unište nego što poprave ili naprave. Do pravih majstora i profesionalnih zidara, molera, stolara, vodoinstalatera itd. je veoma teško doći. A posla ima!
A razlog trenutne situVacije je, jedna država, 2. entiteta, 3. predsjednika, 10. kantona, 14. vlada, 183. ministarstva, 85. političkih partija, 3. policije, 3. penziona fonda, 3 akademije nauka, 3. obrazovna sistema, 3. telekoma, 3. elektroprivrede, 13. sindikata, 550. boračkih udruženja, 65 000. državnih uposlenika, 75%. siromašnih, 450 000. raseljenih, 550 000. nezaposlenih, 630 000. penzionera i NEUTVRĐEN BROJ LOPOVA koji vode državu!
Pozdrav Bosno , pa baš pa opet istim glas dati.
Pa da zaboga roditeljima nisu zlatna djeca, sta ce eadit...nek studiraju pravo, ekonomiju pa fotelje zagrabit. Nije to do drzave, roditelji malo pobrkali pojmove. Zaboravili kako su oni, radili, borili...pa kao zastite njih i neradnike stvore.
Pa da zaboga roditeljima nisu zlatna djeca, sta ce eadit...nek studiraju pravo, ekonomiju pa fotelje zagrabit. Nije to do drzave, roditelji malo pobrkali pojmove. Zaboravili kako su oni, radili, borili...pa kao zastite njih i neradnike stvore.
Ovo je genocid nad mladim ljudima i BiH. Imate li imalo mozga mladi debili, i jos nesto obavezno svoj glas dajte dodiku, bakiru i draganu jer to je ta dobitna kombinacija STOKO
@kill4fun izbori su naredni mjesec, vidjet cemo kolika ce izlaznost biti. Svi koji imaju pravo da glasaju ne smiju zanemariti to pravo i obavezu za svoje dobro, posebno mladi...
mladi su zapostavljeni zbog porodicnog sda zaposljavanja zaposljavaju podobne a nesposobne dok sposobni ne mogu doci do zasluzenog posla zbog podobnjaka i uhljeba
Bakir i Sebija dogovorili sa Bingom provedbu kurikularne reforme u BiH, djeca mogu dobiti laptope i tablete po povoljnim cijenama.
"Uci, citaj, proucavaj u ime Gospodara tvoga." -tu je sva bit zivota . ALLAH DZ.S nece izmijeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne izmijeni. U JEDINSTVU JE SNAGA - SDA do pobjede Insallah .
Mrs u pm.