{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi SNSD-a suspendovani iz IUSY-a

F
28.7.2011. u 16:39
0
10
Mladi SNSD-a suspendovani iz IUSY-a
0
Mladi SNSD-a suspendovani iz IUSY-a
U Atterseeu u Austriji održana je sjednica IUSY World Councila, Svjetske asocijacije socijaldemokratske omladine, koja predstavlja podmladak Socijalističke internacionale, najsnažnije svjetske asocijacije političkih partija, a čiji je punopravni član i Socijaldemokrstaka partija (SDP) BiH i Forum mladih SDPBiH.
Politički fokus ove godine bio je na "jednakosti", koja treba biti jezgro socijalizma i društvene demokratije u 21. stoljeću - vremenu kada su promjene potrebne i moguće, a značajna pažnja je posvećena i unutrašnjem jačanju IUSY-a i njenih članica, saopćeno je iz Foruma mladih SDPBiH.

To se odnosi i na socijaldemokratske vrijednosti članica IUSY-a, čije je predsjedništvo podržalo prijedlog Control Commisiona za suspenziju mladih SNSD-a, a koju je IUSY World Council velikom većinom i usvojio.

"Današnja odluka o suspenziji mladih SNSD-a iz IUSY-a, nakon prošlogodišnjeg odbijanja zahtjeva za punopravnim članstvom od Kongresa IUSY-a, šalje jasnu poruku da svjetska ljevica neće tolerirati desničarske stranke koje sebe nazivaju socijaldemokratima, kao što je to slučaj sa SNSD-om, kaže se u saopćenju Foruma mladih SDPBiH.

Delegaciju Foruma mladih u Austriji predvodila je članica Međunarodnog sekretarijata Foruma mladih SDPBiH Ena Duran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: