{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi SNSD-a suspendovani iz IUSY-a

F
28.7.2011. u 16:39
0
10
Mladi SNSD-a suspendovani iz IUSY-a
0
Mladi SNSD-a suspendovani iz IUSY-a
U Atterseeu u Austriji održana je sjednica IUSY World Councila, Svjetske asocijacije socijaldemokratske omladine, koja predstavlja podmladak Socijalističke internacionale, najsnažnije svjetske asocijacije političkih partija, a čiji je punopravni član i Socijaldemokrstaka partija (SDP) BiH i Forum mladih SDPBiH.
Politički fokus ove godine bio je na "jednakosti", koja treba biti jezgro socijalizma i društvene demokratije u 21. stoljeću - vremenu kada su promjene potrebne i moguće, a značajna pažnja je posvećena i unutrašnjem jačanju IUSY-a i njenih članica, saopćeno je iz Foruma mladih SDPBiH.

To se odnosi i na socijaldemokratske vrijednosti članica IUSY-a, čije je predsjedništvo podržalo prijedlog Control Commisiona za suspenziju mladih SNSD-a, a koju je IUSY World Council velikom većinom i usvojio.

"Današnja odluka o suspenziji mladih SNSD-a iz IUSY-a, nakon prošlogodišnjeg odbijanja zahtjeva za punopravnim članstvom od Kongresa IUSY-a, šalje jasnu poruku da svjetska ljevica neće tolerirati desničarske stranke koje sebe nazivaju socijaldemokratima, kao što je to slučaj sa SNSD-om, kaže se u saopćenju Foruma mladih SDPBiH.

Delegaciju Foruma mladih u Austriji predvodila je članica Međunarodnog sekretarijata Foruma mladih SDPBiH Ena Duran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: