Nanošenje štete
214

Mladi SDS-a traže ostavku Nine Bukejlović koja se na izborima izjasnila kao Bošnjakinja

SRNA/Klix.ba
Nina Bukejlović
Nina Bukejlović
Predsjedništvo Mladih SDS-a zatražilo je danas ostavku predsjednice ove organizacije Nine Bukejlović.

Predsjedništvo Mladih SDS-a danas je na sjednici u Bijeljini jednoglasno izglasalo nepovjerenje Bukejlović zbog "nanošenja štete ugledu Mladih SDS-a, kao i samoj stranci djelovanjem u predizbornom periodu, nepriličnog djelovanja nakon izbora, kao i nestatutarnog ponašanja".

Na sastanku su analizirane aktivnosti Mladih SDS-a u ovoj godini, a razgovarano je i o programu rada ovog tijela za narednu godinu, saopćeno je iz Aktiva mladih SDS-a.

Sastanak Predsjedništva Mladih SDS održan je na inicijativu svih 10 članova Predsjedništva, a formalno ga je sazvao zamjenik predsjednika Mladih SDS-a Nikola Zlojutro, jer Bukejlovićeva nije odgovorila na inicijativu članova, napominju iz Aktiva mladih SDS-a.

Inače, Bukejlović se 2016. godine na lokalnim izborima izjasnila kao Srpkinja, a kod prihvatanja kandidature uoči Općih izbora ove godine izjasnila se kao Bošnjakinja. Međutim, Sud BiH prihvatio je žalbu političkih stranaka koje su uputile apelaciju o nacionalnom izjašnjavanju Nine Bukejlović nije dobila mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao Bošnjakinja,