{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi inžinjeri Evrope dolaze u Sarajevo

29.5.2014. u 22:08
59
26
Mladi inžinjeri Evrope dolaze u Sarajevo
59
Mladi inžinjeri Evrope dolaze u Sarajevo
Od 30. maja do 1. juna Udruženje studenata elektrotehnike u Sarajevu "Steleks" organizira konferenciju mladih inž injera Evrope u sklopu organizacije EYE (European Youth Engineers).
Konferenciji će, pored domaćih studenata Elektrotehničkog fakulteta i Mašinskog fakulteta, prisustvovati i mladi inžinjeri iz cijele Evrope. Predavači će biti iz raznih oblasti inženjerstva, većinom naši inžinjeri i profesori koji rade u svijetu i pričat će o svojim trenutnim projektima i počecima.

Bit će organizovane i radionice na kojima će učesnici biti podijeljeni u timove i iznijeti ideje za rješavanje nekog lokalnog problema. Sarajevski studenti su se odlučili za temu "Smanjenje zagađenja zraka u Sarajevu".

Od značajnijih predavača treba istaknuti Nebojšu Stanojevića, člana tima Synergy moon, koji se u sklopu Googleovog takmičenja "Google Lunar X Prize" takmiči u utrci na Mjesec, zatim profesora Edina Omerdića, istaknutog naučnika iz oblasti robotike, koji trenutno u Irskoj radi na bespilotnim podmornicama.

Ostale informacije o konferenciji možete naći na www.eyesarajevo2014.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: