Startupi
40

Završena prva internacionalna startup radionica EESTEC Startup Lab

Klix.ba
Prva internacionalna startup radionica u Bosni i Hercegovini, EESTEC Startup Lab, je održana od 10. do 17. marta.

Organizator ove radionice je Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo.

Studenti elektrotehnike iz raznih dijelova Evrope su posjetili Bosnu i Hercegovinu kako bi prisustvovali ovoj radionici. Učesnici su došli iz: Ankare, Istanbula, Krakova, Atine, Hamburga, Linkopiga, Madrida, Zagreba, Novog Sada, Beograda, Xhantija i Ljubljane.

U subotu 15. marta, ova radionica je svečano i zatvorena ceremonijom upriličenom uprostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ceremoniji su prisustvovali učesnici radionice, organizatori i partneri i sponzori projekta.

Prisutnima se obratio gospodin Damir Zekić, koji je doprinio realizaciji akademskog dijela radionice kao predavač o Ruby on Rails.

Ispred Bizoo-a prisutnima se obratila i Selma Šehić koja je tokom radionice održala predavanje o marketingu.

Učesnici su imali i priliku prezentovati svoje ideje/IT startup-e prisutnima, te sve što su uradili tokom 5-dnevnog akademskog dijela radionice.

Svim učesnicima su uručeni prikladni pokloni te certifikati o učešću na radionici od strane predsjednika udruženja EESTEC LC Sarajevo, Senada Muminovića, i glavne organizatorice EESTEC Startup Lab-a, Ajle Rizvan.

Nakon same ceremonije za prisutne je upriličen i prigodan koktel, koji je protekao u ugodnom razgovoru i druženju.

Tokom održavanja EESTEC Startup Lab radionice, osim akademskog dijela, participanti su imali priliku da upoznaju kulturu i tradiciju grada Sarajeva.

Više detalja o održavanju same radionice kao i fotogalerije pomoću kojih možete osjetiti dio atmosfere prve startup radionice u Bosni i Hercegovini možete pronaći na: http://esl.eestec-sa.ba/.

Iz EESTEC LC Sarajeva poručuju da je organizovati jednu ovakvu radionicu za sve njih bilo nevjerovatno iskustvo, te da su učesnici radionice mnogo zadovoljni samim akademskim dijelom, čime je potvrđeno da Bosna i Hercegovina ima akademsko osoblje koje se uspješno može nositi sa bilo kojim evropskim standardima obuke.

Iz EESTEC LC Sarajeva također poručuju, da će i dalje nastaviti sa realizacijom projekata koji na bilo koji način pomažu studentima Bosne i Hercegovine i ostatka Evrope.