Startupi
91

Počela je prva startup radionica u BiH - EESTEC Startup Lab

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zvanično je počela prva internacionalna startup radionica EESTEC Startup Lab u organizaciji EESTEC LC Sarajevo.

Radionica traje sedam dana i pored bogatog akademskog dijela u kome će participanti imati priliku naučiti kako pokrenuti vlastiti biznis, planiran je i neformalni dio u kome će imati priliku upoznati bogatu kulturu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Podršku realizaciji prve startup radionice su dale kompanije Bizoo i Atlantbh koje su bile uključene u planiranje i osmišljavanje samog akademskog dijela radionice kako bi isti bio što kvalitetniji.

U ponedjeljak 10.3. stiglo je svih 12 učesnika koji su se smjestili u prostorije HCC hostela. Učesnici su stigli iz različitih gradova kao predstavnici svojih lokanih komiteta: Atina, Krakow, Ljubljana, Madrid, Istanbul, Ankara, Zagreb, Beograd, Novi Sad, Hamburg, Xanthi i Linkoping.

EESTEC Startup Lab radionica je otvorena jutros svečanom ceremonijom otvaranja, održanoj u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, kojoj su prisustvovali predstavnici kompanija Bizoo i Atlantbh, te mentori koji će voditi participante kroz radionicu, participanti, dekan (prodekan) Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Danas se održava i prvo predavanje o načinu odabira i prepoznavanja pravih poslovnih ideja kao i tim building trening koji će održati naši kvalificirani i certificirani treneri.

Raspored ostalih aktivnosti tokom trajanja radionice možete pogledati na zvaničnoj stranici radionice.

Akademski dio radionice održava se u prostorijama Munja inkubatora u centru grada. Podršku projektu EESTEC Startup Lab dao je i Elektrotehnički fakultet Sarajevo.