biznis
22

GeekFEST 2014: Besplatna škola za mlade inovatore

Klix.ba
Ovoga ljeta na IUS-u se organizira Škola edukativnog sadržaja iz oblasti kompjuterskih nauka (programiranje mobilnih aplikacija) u okviru koje će se svim učesnicima predstaviti osnove modernog softverskog inženjeringa u mobilnom okruženju.

Škola je idealna prilika za sve one koji žele da naprave sljedeću hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se i dobro zabave.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) organizira II Ljetnu školu inovatorstva ‘’GeekFEST 2014’’ koja će se održati od 25. - 29. augusta 2014. godine na IUS-u. Škola je koncipirana tako da privuče sve mlade zainteresirane srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine koji su željni sticanja kvalitetnog znanja, a uz to su i odlični učenici, entuzijasti i zaljubljenici u IT tehnologije. Važno je istaći da je pohađanje Škole potpuno besplatno. Ovo je prilika za sve učesnike da pohađaju zanimljive edukativne sadržaje iz oblasti kompjuterskih nauka.

Škola pruža idealnu šansu za sve one koji žele da naprave sljedeću hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se i dobro zabave. Za sve učesnike koji nisu iz Sarajeva, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je omogućio besplatan smještaj i hranu za vrijeme trajanja Škole. Zbog činjenice da je praktičan rad (praksa) osnova, svi učesnici će razvijati svoj projekat, te ga po završetku prezentirati. Nakon završetka, svi učesnicima će biti dodijeljen IUS Certifikat o pohađanju Ljetne škole inovatorstva ‘’GeekFEST 2014’’.

"Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj se rađaju izuzetno talentirani mladi ljudi. Naš ultimativni cilj je da im pružimo podršku u razvoju i njihovoj edukaciji. Mi želimo da prepoznamo i razvijemo njihov talenat. Stoga smo odlučili da pokrenemo besplatnu ljetnu Školu za mlade gdje će imati priliku da se prije svega educiraju, i naravno dobro zabave, kroz druženje sa svojim vršnjacima", istakla je koordinatorica projekta, doc. dr. Jasminka Hasić-Telalović.

Pokrovitelji ovog projekta su brojne IT kompanije iz BiH koje su prepoznale potrebu ovakve vrste edukacije za razvoj IT industrije. Svi zainteresirani srednjoškolci se mogu prijaviti do ponedjeljka, 14. jula 2014. godine.

Više informacija, detalje, kao i prijavni formular, možete dobiti na ovom linku.