BiH
0

Mladen Lijanović: HDZ ustupio "hrvatsko mjesto" Srbima

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Narodna stranka Radom za boljitak oglasila se saopćenjem za javnost u kojem se navodi da predsjednik te stranke Mladen Ivanković- Lijanović smatra kako je očito da razlozi nedogovaranja oko formiranja vlasti u Vijeću ministara BiH leže u činjenici da su dva HDZ-a ustupila ''hrvatsko mjesto'' predsjedatelja Vijeća ministara BiH SNSD-u, odnosno Srbima.

"Mi držimo da je ovakva sumnja potpuno opravdana, jer proteklo je godinu dana, a oni se nisu u stanju ništa dogovoriti. Više nego jasno je da HDZ-u odgovara da 'koristi' aktualnog predsjedatelja Vijeća ministara, iako to mjesto pripada Hrvatima'' ", kazao je Mladen Ivanković Lijanović.

"Koliko je njima stalo do zaštite prava Hrvata, te običnog naroda i do ekonomskog oporavka Bosne i Hercegovine, te koliko im je stalo da Vijeće ministara profunkcionira u novom sazivu najbolje pokazuje uludo utrošeno vrijeme na jalove pregovore'', dodao je Lijanović, koji se nalazi u Zagrebu na sesiji povodom položaja hrvatskog naroda u BiH u organizaciji Udruge bosanskih Hrvata ''Prsten'', navodi se u saopćenju.