BiH
2

Mladen Ivanić otputovao u zvaničnu posjetu Izraelu i Palestini

Klix.ba
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Delegacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, otputovala je u zvaničnu posjetu Izraelu i Palestini.

Tokom posjete Izraelu, delegacija BiH sastat će se s predsjednikom države Reuvenom Rivlinom, premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom izraelskog parlamenta Knesset Yulijem Edelsteinom i ministrom odbrane Avigdorom Liebermanom.

Predsjedavajući Ivanić će se u Jerusalemu sastati s nјegovim blaženstvom patrijarhom Jerusalema i svete Palestine, gospodinom Teofilom III.

Programom je predviđen sastanak delegacije BiH s predstavnicima Svjetskog jevrejskog kongresa, obilazak Memorijalnog centra Yad Vashem, ceremonija polaganja vijenaca u Sali sjećanja, posjeta Univerzitetu Bar Ilan u Tel Avivu i sadnja drveta masline u Gaju nacija.

Tokom boravka u Palestini, delegacija BiH će se sastati s predsjednikom države Mahmoudom Abbasom i Komitetom za pregovore. Posjetom je predviđen i sastanak s palestinskim vjerskim dužnosnicima i polaganje vijenca u Mauzoleju Yassera Arafata.

U delegaciji su, osim predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i predstavnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Elvir Čamdžić.