BiH
41

Mladen Ivanić boravio u Zenici: Drago mi je što se ovaj grad razvija i napreduje

Piše: E. M.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić danas je boravio u posjeti Zenici gdje se sastao sa gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem, a polaznicima Političke akademije SDA Zenica održao je prigodno predavanje.

Ivanić je u Zenicu došao prvenstveno kako bi održao predavanje mladima Zenice, ali je prije samog događaja odlučio posjetiti gradonačelnika Smajlovića sa kojim je razgovarao o dešavanjima i planovima za razvoj Zenice. Smajlović je Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH upoznao sa projektima koje je do sada realizirao te izrazio zadovoljstvo zbog formiranja državne vlasti koja olakšava realizaciju projekata na lokalnim nivoima.

Husejin Smajlović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Husejin Smajlović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Veliko mi je zadovoljstvo što nas je predsjedavaći Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas posjetio, a prilikom te posjete sam ga upoznao sa onim što smo uradili proteklih godina i izrazio zadovoljstvo zbog formiranja državne vlasti. Ne očekujemo da oni rade naš posao, ali očekujemo da razbijaju stereotipe i strahove, da stvaraju povoljnu klimu za onog koji ne živi ovdje, ali kada dođe i pokuša realizirati neki projekat da ima podršku. Ono što moram dodati jeste da mi na lokalnom nivou već sada osjećamo te pomake", izjavio je Smajlović.

Ivanić je istakao zadovoljstvo što je upoznat sa aktivnostima koje su se do sada realizirale u Zenici, te je kazao kako je za realizaciju međunarodnih projekata potreban ozbiljniji angažman državnih institucija.

"Kada dođete u neki grad imate obavezu da dođete kod domaćina i meni je zaista bilo zadovoljstvo što sam boravio kod načelnika Zenice gdje smo razgovarali o ozbiljnim stvarima, investicijama koje treba ako ne danas, čim prije realizirati kako bi se ljepše živjelo. Drago mi je što sam dobio osjećaj da Zenica ide naprijed, da se razvija i nadam se da će ovaj grad sa završetkom gradnje koridora 5C još normalnije da živi. Želimo stvarati bolju atmosferu i ne govoriti o sukobima već o stvarima o kojima smo se usaglasili", izjavio je Ivanić.

Mladen Ivanić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Nakon razgovora i sastanka sa načelnikom Ivanić se uputio u hotel Zenica gdje je sa početkom od 17 sati održao predavanje polaznicima Političke akadamije SDA Zenica.