Regija
60

Ivanić: Posjeta Beogradu je najiskrenija u kojoj sam učestvovao

Piše: Er. M.
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas u Beogradu da je posjeta Predsjedništva BiH Srbiji bila jedna od najiskrenijih posjeta u kojima je kao političar učestvovao.

Ivanić je istakao kako je još jednom dokazano da je ruka prijateljstva koju je srbijanski premijer Aleksandar Vučić pružio BiH istinski prisutna.

"Zaista se nadam da će poslije ove posjete, posebno kod Bošnjaka, bošnjačkih političkih lidera, biti spremnosti za tu istinski pruženu ruku i da se konačno stavi tačka na to što se događalo prije dvadeset godina", kazao je novinarima Ivanić.

Vućić je dodao da su u posljednjih 15 dana narodi u BiH i Srbiji imali priliku mnogo toga naučiti jedni od drugih, te da je najvažnija lekcija kako se historija ne smije ponoviti u budućnosti.

Istakao je da će zbog tih činjenica i sam umjeti da cijeni ono što će se s pažnjom, odgovornošću i ozbiljnošću zajednički izgraditi.

"To je prije svega ekonomski boljitak za sve nas i otvoreni i iskreni razgovori kojima ćemo podizati povjerenje kako između nas, tako i između naših ljudi, naroda i zemalja", kazao je Vučić.