{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Bosić: SDS će formirati "vladu u sjeni"

F
30.3.2013. u 18:22
0
7
Mladen Bosić: SDS će formirati "vladu u sjeni"
0
Mladen Bosić: SDS će formirati "vladu u sjeni"
Mladen Bosić
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić najavio je danas da će reaktivirati rad resornih stranačkih odbora i da će na taj način stranka imati svojevrsnu "vladu u sjeni", koja treba da odigra značajnu ulogu u pripremama za opće izbore naredne godine.
Bosić je, nakon Skupštine SDS-a u Brčko Distriktu BiH, rekao da će ti resorni odbori biti kadrovski ojačani i imat će obavezu da pripreme "Bijelu knjigu" za narednu godinu, koja će biti pripremnog karaktera za preuzimanje vlasti nakon izbora naredne godine.

Osvrćući se na rad u institucijama BiH, gdje se SDS nalazi u vlasti, rekao je da vladaju neiskreni odnosi unutar “šestorke”, koji se ogledaju i u namjernoj blokadi i odugovlačenju ispunjavanja koalicionog dogovora oko popunjavanja mjesta u institucijama BiH koja su u koalicionom sporazumu pripala SDS-u.

Naveo je da su se odnosi između SDS i SNSD vidno pogoršali poslije lokalnih izbora u oktobru prošle godine, kada iz SNSD-a kreću "isforsirani i neargumentovani napadi na SDS-ove predstavnike".

"To je vjerovatno posljedica izbornih rezultata koji su pokazivali trend rasta SDS-a i pada SNSD-a", kazao je Bosić, dodajući da su nedavnim sastankom stranačkih delegacija riješeni ti nesporazumi na nivou BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: