Priprema sezone na Jahorini
0

Mjesto na kojem se zabavljaju gosti od 7 do 77 godina

Piše: V. T.
Olimpijska ljepotica Jahorina uskoro će, kao i brojna skijališta u BiH, otvoriti novu zimsku sezonu od koje se prema najavama očekuje mnogo.
Iako snijega na planinama još uvijek nema, turistički radnici užurbano koriste posljednje trenutke da se što bolje pripreme za sezonu koja ih očekuje.

Među njima su i brojni ugostitelji i hotelijeri koji svojom posebnošću pokušavaju da privuku, a zatim i zadrže goste.

Ekipa portala Sarajevo-x.com posjetila je ovog vikenda hotel Vučko na Jahorini, koji se nalazi u srcu Olimpijskog centra. Tamo smo se uvjerili u ponudu ovog novog, ali već nadaleko poznatog hotela.

Vučko je otvoren početkom 2008. godine, a inspiracija za njegov izgled, uz modernu arhitekturu, bio je originalni planinski stil koji gostima nudi konfor i udobnost. Domaćini su nam ispričali da je osnovni cilj ovog luksuznog hotela da privuče goste od 7 do 77 godina, što znači da za njih ne postoje ciljne grupe.

Uz vrhunski smještaj, hotel nudi restoran sa širokom ponudom jela iz domaće i internacionalne kuhinje, te vrhunski wellness centar koji se prostire na oko 750 kvadrata.

Vučko svojim gostima nudi, organizovane izlete, konferencijske sale, dječije igraonice, ugodne kamin sale, vinoteke i klub, a tu su i novosagrađani sportski tereni.

Ono što smo mogli vidjeti tokom našeg barvaka na Jahorini čuti od uslužnih i gostoljubivih domaćina u Vučku, svakako se ne može opisati u nekoliko redova.

Zato je najbolje da, ukoliko imate vremena i novca za odmor, posjetite olimpijsku ljepoticu i shvatite zbog čega se Vučko trenutno smatra jednim od najomiljenijih hotela na Jahorini.