BiH
17

Mjesec Disneyjevih knjiga u Bingo trgovinama

Klix.ba
U povodu Međunarodnog dana dječije knjige, koji je obilježen jučer, 02. aprila, renomirana bh. kompanija Tropik, koja je ekskluzivni zastupnik Disneyjevih izdanja za BiH, preko kompanije Egmont i maloprodajnog lanca Bingo predstavljaju akciju Mjesec Disneyjevih knjiga u Bingo trgovinama.

Akcija traje od 1. do 30. aprila i obuhvata niz sjajnih događaja. U svim Bingo trgovinama u BiH će u navedenom periodu uz 20 posto popusta svi zainteresovani moći kupiti nešto iz izuzetno bogatog izbora knjiga i slikovnica Disney. U Bingo trgovinama Šiški Tuzla, Doboj, Međugorje, Mostar, Bijeljina, Brčko i Prijedor bit će posebno pripremljen Disney otok za klince u okviru kojeg će sjajne ekipe Tropik event tima u vikendu koji je pred nama, 06. i 07. aprila, u terminima od 12:00 do 14:00 ili od 17:00 do 19:00 (informacije o terminu promocije možete dobiti u najbližem Bingo centru) zabavljati mališane uz radionice Disney Playmise te crtanje i pravljenje Pinokija dok slušaju istoimenu bajku, a imat će priliku da čuju i priče o medvjediću Viniju.

Prilika je to za prisjećanje na priče i bajke koje su obilježile naše djetinjstvo, ali i za promociju novih knjiga koje će tek pronaći svoje čitatelje. Mladim čitateljima donosimo izdanja s popularnim Disneyjevim likovima, kao što su Mickey Mouse, princeze, Winnie Pooh, Hannah Montana i drugi.

Inače, Egmont je najveći europski izdavač za djecu sa sjedištem u Danskoj. Tropik kao ekskluzivni zastupnik Egmonta za BiH izdaje časopise i knjige za djecu poznatih brandova - Disney, Barbie, National Geographic, Ben 10, Graditelj Bob, Bakugan, Hello Kitty, te brojna druga najbolja svjetska izdanja za djecu.