Dobro raspoloženje
133

Mirsad Hadžikadić u veselom društvu zapjevao sevdalinku u vozu na putu za Mostar

Piše: A. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Mirsad Hadžikadić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, jučer je otputovao za Mostar kako bi studentima održao predavanje o naprednim tehnologijama i obrazovanju u SAD-u. Na putu u vozu je upoznao nekoliko dama s kojima je proveo ugodno vrijeme uz pjesmu i razgovor te to objavio na svom Facebook profilu.

Nakon što su ga "počastile" sevdalinkom, svaka od dama se predstavila i pozvala sve građane da glasaju za Mirsada.

S obzirom na to da je Mirsad Banjalučanin, većina njih mu je bila i zato naklonjena jer su četiri od pet dama također iz Banje Luke.

Mirsad je uživao u njihovom društvu, čak i zapjevao, a nakon što su ove starije gospođe pozvale da se glasa za njega, na to je kratko odgovorio "da to nije bilo planirano" te zamolio ostale da se predstave.

Podsjećamo, Mirsad Hadžikadić je Banjalučanin koji živi u Americi od 1984. godine. Osnivač je i dekan Fakulteta informacionih tehnologija u Charlotteu u Sjevernoj Karolini te direktor Instituta za kompleksne sisteme.

Iako je nezavisni kandidat, planira osnovati političku organizaciju koja će biti fokusirana na progres BiH, ekonomiju i mlade.