{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministrica Milićević: Mnoge stvari će se morati promijeniti u raspodjeli sredstava

Piše: S. H./Klix.ba
10.12.2015. u 20:59
12
45
Ministrica Milićević: Mnoge stvari će se morati promijeniti u raspodjeli sredstava
12
Ministrica Milićević: Mnoge stvari će se morati promijeniti u raspodjeli sredstava
Jelka Milićević (Foto: FENA)
Ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević kratko je prokomentarisala rezultate o raspodjeli novca za kulturu, koje je utvrdilo Federalno ministarstvo kulture i sporta, rekavši kako već godinama jedni te isti korisnici dobijaju sredstva bez obzira na program i aktivnosti.
Nakon što je Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo rezultate Javnog poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2015. godini putem Transfera za kulturu od značaja za Federaciju BiH, reakcije pristižu sa svih strana.

Naime, novac je dijeljen za dva programa: Manifestacije i projekti kulture od posebnog značaja za BiH i FBiH od internacionalnog značaja i Manifestacije, programi i projekti od značaja za FBiH.

U međuvremenu je sedam institucija kulture uložilo žalbu Vladi FBiH na Odluku Ministarstva kulture i sporta FBiH o transferu novca za kulturu od značaja za FBiH.

Vlada FBiH je utvrdila program utroška sredstava, nadležno ministarstvo je utvrdilo kriterije, a ministarstvo je imalo i svoju komisiju, tako da je u ovom trenutku nekorektno nešto više govoriti o tome. Međutim, u tom ministarstvu godinama su isti korisnici dobijali sredstva i imali su budžetski status, bez obzira na program koji su podnosili i na aktivnosti. Mnoge stvari će se morati promijeniti, i u kulturi i u sportu i u samoj raspodjeli sredstava", istakla je ministrica Milićević te dodala da još uvijek nisu potpisani ugovori sa dobitnicima sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: