{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministrica Milićević: Mnoge stvari će se morati promijeniti u raspodjeli sredstava

10.12.2015. u 20:59
12
45
Ministrica Milićević: Mnoge stvari će se morati promijeniti u raspodjeli sredstava
12
Ministrica Milićević: Mnoge stvari će se morati promijeniti u raspodjeli sredstava
Jelka Milićević (Foto: FENA)
Ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević kratko je prokomentarisala rezultate o raspodjeli novca za kulturu, koje je utvrdilo Federalno ministarstvo kulture i sporta, rekavši kako već godinama jedni te isti korisnici dobijaju sredstva bez obzira na program i aktivnosti.
Nakon što je Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo rezultate Javnog poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2015. godini putem Transfera za kulturu od značaja za Federaciju BiH, reakcije pristižu sa svih strana.

Naime, novac je dijeljen za dva programa: Manifestacije i projekti kulture od posebnog značaja za BiH i FBiH od internacionalnog značaja i Manifestacije, programi i projekti od značaja za FBiH.

U međuvremenu je sedam institucija kulture uložilo žalbu Vladi FBiH na Odluku Ministarstva kulture i sporta FBiH o transferu novca za kulturu od značaja za FBiH.

Vlada FBiH je utvrdila program utroška sredstava, nadležno ministarstvo je utvrdilo kriterije, a ministarstvo je imalo i svoju komisiju, tako da je u ovom trenutku nekorektno nešto više govoriti o tome. Međutim, u tom ministarstvu godinama su isti korisnici dobijali sredstva i imali su budžetski status, bez obzira na program koji su podnosili i na aktivnosti. Mnoge stvari će se morati promijeniti, i u kulturi i u sportu i u samoj raspodjeli sredstava", istakla je ministrica Milićević te dodala da još uvijek nisu potpisani ugovori sa dobitnicima sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: