BiH
0

Ministrica Đurić šokirana odlukom u slučaju Mije Martine Barbarić

FENA
Branka Đurić
Branka Đurić
Šokirana sam odlukom Disciplinske komisije Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, povodom mog zahtjeva za provođenje disciplinskog postupka protiv uposlenice Mije Martine Barbarić. Ovo je za Federalnu novinsku agenciju Fena izjavila ministrica turizma i okoliša u Vladi Federacije BiH Branka Đurić.

"Ovo je još jedan dokaz kako je reforma državne službe, koja se provodi u zadnjih deset godina doživjela neuspjeh, te da se hitno moraju mijenjati zakoni koji stimuliraju i štite nerad i neodgovornost", kazala je Đurić.

Miju Martinu Barbarić, glasnogovornicu Federalnog ministarstva turizma i okoliša, koja se zbog statusa na Facebook profilu u kojem je napisala "Za dom spremni" suočila s disciplinskom prijavom, Disciplinska komisija ADS FBiH proglasila je odgovornom što je prekšila pravila radne discipline, a u vezi s pravilima utvrđenim u Etičkom kodeksu za državne službenike, te joj je izrečena kazna javne opomene.

"Čvrsto vjerujem da u državnoj službi Federacije BiH nema i ne smije biti mjesta za one koji veličaju fašizam, kao ni za one koji u tome ne vide ništa sporno", izjavila je ministrica Đurić.