Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma to je bilo jasno. Otkad su se pojavili privatni fakulteti studiranje je postalo k..., a diploma toaletni papir.
@SvetiPerun Nažalost govoriš istinu. Problem nastaje pri upisu u srednje škole gdje prime svakog ko preda papire za gimnaziju. Šta će onda, nema nazad, mora završiti faks, a objektivno nije za takve stvari.
@SvetiPerun Nisu. Od nas 65 koji su krenuli na drzavni, do cetvrte godine doslo samo 18. A ti koji su pali tri godine kod nas na drzavnom otisli na privatni i odmah prosli.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Da sam znao da je ovako lako zavrsiti fakultet, zavrsio bih i srednju... Student iz Travnika
Europa je prepoznala da fakultetlije iz Bih dolaze bez nužnih znanja, koja profesija traži, što je i jasno s obzirom na način prelakog stjecanja diploma kao posljedice teškog pada kriterije na svim univerzitetima po BiH. Čak su dovedene u pitanje i diplome tehničkih fakulteta što nikad nije bilo. Revaloriziranje diploma stečenih predbolonjskim studijem je posljednja slamka spasa obraza BiH obrazovanja, koje je kaliralo i drastičnim padom kriterija u gotovo svim srednjim školama u BiH.
VALTER BRANI MAGISTARSKI
Pa ministrice sta ste pokrenuli ? Kakve inicijative regija je to zavrsila ima 6 i vise godina kod nas jos nista nije.. Svaka cast unsa samo naprijed..
Do kraja zivota postacu akademik a da me niko nista pitao nije
...jedini priznati akademici su granapski, sa "dvoguzom" u ruci. kad izmješaju alkohol i iskustvo sopstvenog života, koji ih definitivno nije mazio, moreš čut neke od najboljih i najtačnijih životnih istina. onako surove, kakve jesu. jer što se više penješ po socijalnoj ljestvici, sva pametovanja postaju sve manje i manje uvjerljiva i n akraju liče samo na notornu sapunicu.
@commiemarshhal da, samo sto su te gore prve navedene zeznuli ovi dole navedeni pa su donijeli neke zabrane takvih sjednica ispred granapa, ne znam da li je na opcinskim ili kantonalnom nivou, uglavnom znam da u nekim opcinama policija urucuje zahvalnice granapskim akademicima kada ih zatekne na takvim sjednicama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma dajte ljudi, da se ne mucite ni mi, ni vi, posla nema A NECE GA NI BITI pa podijelite nam svima doktorske titule, vidi se da smo najpametniji narod na svijetu...
Vidi je Reufe kako se zajapurila. U normalnim okolnostima ona bi bila uciteljica u skoli za blago retardiranu djecu. Isplivala g*vna na povrsinu.
Imam osjećaj da je sljedeči korak uvođene poreza na zvanje magistar.
Federalno minsitarstvo obrazovanja i nauke je izmišljotina bez ikakve ustavne i zakonske nadležnosti. Obrazloženje: Prenosom ustavnih i zakonskih nadležnsoti u obrazovanju od BiH sve su prešle u Republiku Srpsku i kantone FBiH. A ti bi minisirice bez portfelja BAR TO TREBALA ZNATI ! Sjedi 1 !
Onaj osjećaj kad toliko studiraš, da se ne sjećaš jesi i ti po Bolonji, pa ne znaš bi li se radov'o ili plak'o... 😂 😂 😂
E pa ministrice idi u Sloveniju , Hrvatsku i ostale nerazumne zemlje koje su to odavno uradile ko što su i u EU. Potpisali ste hoćete u EU a sada nerazumno ! AKo nećete u EU recite: IZVINITE GLASAČI mi se malo zajebavali sad sa vama to je samo da vi glasate za ans na izborima a mi ćemo i dalje TRI PUTIĆA NA TRI STRANE VODE !!
Mudro zbori za jednu plavušu
ponavljam ovaj zakon mi je jako tesko pao jer moj komsija pajser koji je bio crni pojas prvi da u karateu automatski je drugi dan..... e tek sad sam nayebo kad me safata pa ce mi bit i bolonja i master i ortopedija.....
@ruzdija e kako te to mater vaspita pa tako lajes e recu te pajseru pa cemo vidjet cija mater crnu vunu prede
Idemo, ovo je država za čovjeka u kojoj narod zna da je u jedinstvu snaga!!! Stiže cunami reformi i odlučnih promjena!!! Postajemo država sa najviše visokoobrazovanih kadrova u Evropi. Da vidimo sada hoće li nam se smijati kada predamo kakvu aplikaciju kada saznaju da nam je čoban obrazovaniji od njihovog parlamentarca.