Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zašto školska godina u cijeloj Federaciji nepočinje istog datuma, zašto se konačno nisu usaglasili jedinstveni udžbenici, jedinstveni planovi i programi nastave. Ako je ovo tako, a jeste, onda kome služi ovaj federalni ministar(ica)...
Možda zato što je obrazovanje kao i zdravstvo, sport, kultura, sigurnost, nauka i dr. u nadležnosti kantona, nisu to oni prije 2 godine izmislil nego to stoji u Ustavu Federacije. A ovo ministarstvo kao i mnoga druga na nivou Federacije imaju dekorativnu ulogu.
u zakonu o osnovnom obrazovanju hnk stoji prvi ponedjeljak u septembru a u ks 1.9. usaglasit se nece dok je obrazovqnje u nadleznosti kantona,a isti udzbenici ce biti onda kad ih jedna izdavacka kuca stampala,a posto je to vrijeme proslo danas stampa udzbenik svako ko dobihe dozvolu da se isti udzbenik moze koristiti u skoli.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)