BiH
12

Ministrica Dilberović čestitala početak nove školske godine

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović poželjela je svim učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, sretnu i uspješnu novu školsku 2015./2016. godinu, koja u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje 1. ili 7. septembra ove godine.

"Posebno čestitam i želim dobrodošlicu svim prvačićima, uz želju da im školski dani budu sretni, a škola mjesto radosti i druženja, gdje će steći vrijedna znanja te lijepe uspomene za cijeli život. I svim ostalim osnovnoškolcima te srednjoškolcima želim mnogo uspjeha u učenju i što bolje ocjene; neka svoje školsko vrijeme provedu što uspješnije, u razvijanju svojih potencijala i osposobljavanju za samostalan i odgovoran život, gradeći već sada temelje za ostvarenje svojih snova.

Čestitam početak školske godine i svim prosvjetnim radnicima, sa željom da budu što uspješniji u odgoju i obrazovanju sretnog i uspješnog učenika, kao i vama, cijenjeni roditelji, sa željom da se ispune sve vaše nade i očekivanja", stoji u čestitki ministrice Dilberović.

Naime, sutra, 1. septembra planiran je početak školske godine za učenike u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo, dok bi idući ponedjeljak, 7. septembra nastava trebala početi i u Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjo-bosanskom i Kantonu 10, kao i u Županiji zapadno-hercegovačkoj, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.